https://www.high-endrolex.com/10 Успіх та безпека виробництва як результат превентивних заходів у комплексному управлінні охороною праці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.03.2015
НУЦЗУ

Успіх та безпека виробництва як результат превентивних заходів у комплексному управлінні охороною праці

     Доволі давно відомо і доведено Міжнародною організацію праці, що безпечні умови праці є частиною ефективного управління виробництвом і якістю. Забезпечення належних умов праці означає інвестування коштів у людські ресурси і кваліфікацію працівників компанії, в якість і продуктивність, і не повинно розглядатися як просто додаткові витрати. Навпаки: неадекватне робоче середовище коштує грошей і компанії, і суспільству у вигляді збільшення витрат на доплату за шкідливість та надання додаткової відпустки працівникам, зайнятим на шкідливих роботах, на засоби індивідуального захисту, на компенсації жертвам нещасних випадків і професійних захворювань, а також у вигляді днів, втрачених для виробництва й якості. Крім того, шкідливі і небезпечні умови праці призводять до особистих катастроф, втрати членів сім’ї, соціальної маргіналізації та використання дитячої праці. 

     Отже, питання охорони праці ні в якому разі, за будь-яких часів та економічного стану держави не повинні розглядатись як вторинні.

     Виходячи з цього, з метою систематичної реалізації превентивних заходів у комплексному управлінні охороною праці на підприємствах Харківського регіону за ініціативи керівництва Теруправління Держгірпромнагляду у Харківській області днями вже вкотре проведено семінар для фахівців галузі охорони праці. Цього разу приймаючою стороною для обговорення актуальних питань професійної сфери виступили представники АК «Харківобленерго».

     Під час проведення заходу його учасники ознайомились з особливостями кабельного полігону Харківських міських електричних мереж (ХМЕМ), якістю функціонування навчального комбінату підприємства, в якості екскурсантів відвідали диспетчерський пункт Центрального РЕМ,  ПС-110кВ «Барабашова», а також випробувальну лабораторію ХМЕМ.

     В обговоренні нагальних питань, поряд з представниками Теруправління Держгірпромнагляду України в Харківській області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Харківській області та керівництва АК «Харківобленерго», взяли участь інженери, директори та заступники директорів з питань охорони праці, начальники відповідних управлінь, відділів та служб таких підприємств харківського регіону, як ДП завод «Електроважмаш», ПФ «Галс», ДП Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ПАТ «Харківська бісквітна фабрика», ДНВП «Об’єднання Комунар», ВАТ «Турбоатом», ТОВ «Техноком», ПрАТ «Філіп Морріс Україна», ПрАТ «Жиркомбінат», КП «Харківський метрополітен», ПАТ «Укртелеком», ВАТ «Новий стиль» та інші.

     Підсумком проведення семінару стало глибоке переконання присутніх про те, що проведення подібних заходів для фахівців галузі охорони праці регіону безперечно забезпечує збалансовану і координовану співпрацю, об’єднуючи управління охороною праці в єдину систему загального соціального розвитку адміністративних одиниць міста й області.

 

Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

Інформація офіційної веб-сторінки АК «Харківобленерго", прес-служба НУЦЗУ

http://oblenergo.kharkov.ua

 

 

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10