https://www.high-endrolex.com/10 Ліна Перелигіна: Під час проведення спеціальних психотехнічних вправ, рольових ігор, тренінгів і групових дискусій курсанти та студенти НУЦЗУ відпрацьовують практичні навички та вміння щодо сприйняття небезпеки, подолання стресів, ефективних комунікацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.03.2015
НУЦЗУ

Ліна Перелигіна: Під час проведення спеціальних психотехнічних вправ, рольових ігор, тренінгів і групових дискусій курсанти та студенти НУЦЗУ відпрацьовують практичні навички та вміння щодо сприйняття небезпеки, подолання стресів, ефективних комунікацій

16-17 березня курсанти та студенти 4-5 курсів соціально-психологічного факультету НУЦЗУ пройдуть тренінг «Заради порятунку».

В університеті тренінг за визначеним спрямуванням проводять із курсантами та студентами вперше. Його мета - відпрацювання питань організації цілеспрямованої професійно-психологічної підготовки рятувальників до дій в зоні АТО. Тренінг отримав символічну назву «Заради порятунку». Проводять його для шістнадцяти майбутніх кризових психологів фахівці кафедри психології діяльності в особливих умовах і науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України.
Як повідомила прес-службі університету начальник кафедри психології діяльності в особливих умовах, полковник служби цивільного захисту, професор Ліна Перелигіна, під час рольових та ділових ігор, спеціальних психотехнічних вправ, групових дискусій, моделювання професійних ситуацій курсанти та студенти старших курсів соціально-психологічного факультету відпрацьовують практичні навички та вміння щодо сприйняття небезпеки, оцінки надзвичайної ситуації, ефективних комунікацій та взаємодії, подолання гострих стресових розладів та стабілізації кризових емоційних станів. Крім того, під час тренінгу здійснюється аналіз психологічних та інших причин службового травматизму рятувальників, відпрацьовуються навички з тактики особистої безпеки та психології виживання в умовах вітальної загрози.
Один із авторів і розробників тренінгу «Заради порятунку» – практичний тренер - начальник відділення впровадження психотренінгових технологій науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології кандидат психологічних наук, Андрій Побідаш зазначає, що у ході тренінгу майбутні психологи ДСНС України вчаться організовувати та проводити роботу з рятувальниками, які направляються для виконання професійних завдань у зону локального збройного конфлікту, відпрацьовують навички ефективної психологічної допомоги рятувальникам та населенню безпосередньо у зоні АТО.
Після проведення тренінгу курсанти та студенти отримають спеціальні сертифікати, які підтверджують проходження тренінгу.



Лариса Кошеварова
Ігор Котов
НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10