https://www.high-endrolex.com/10 У НУЦЗУ підбито підсумки Всеукраїнської науково-практичної конференції | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.03.2015
НУЦЗУ

У НУЦЗУ підбито підсумки Всеукраїнської науково-практичної конференції

                 12 березня 2015 року в Національному університеті цивільного захисту України відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Наукове забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів (теорія та практика)».
Учасниками конференції стали представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій; Національного університету цивільного захисту України; Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту; Науково-дослідного, проектно-конструкторського та технологічного інституту мікрографії; Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна.
Науковці обговорили актуальні проблеми розвитку вищої галузевої освіти України на основі сучасних форм інтеграції науки, навчання і виробництва, а також розширення наукових зв’язків між українськими та зарубіжними фахівцями шляхом обміну знаннями та науковими досягненнями.
                  У роботі форуму взяли участь 120 провідних вчених та фахівців за напрямками тематики конференції з усіх регіонів України. Конференція включила такі форми роботи: пленарне засідання (відкриття та закриття конференції); практичний показ; секції за напрямками. Слід зазначити науково-практичну спрямованість заходу з базовим підґрунтям актуальних проблем та задач сьогодення. Учасники конференції визначили високий рівень представлених доповідей, тези яких опубліковані у збірці наукових праць конференції.
                    Робота конференції проводилась за чотирма напрямками: 1. Моніторинг надзвичайних ситуацій, пожежогасіння та аварійно-рятувальні роботи. 2. Інженерна та аварійно-рятувальна техніка. 3. Проблемні питання професійної підготовки рятувальників. 4. Проблеми горіння, радіаційного та хімічного захисту.
За поданнями секцій запропоновано 5 кращих доповідей для опублікування їх у виданнях, рекомендованих ДАК МОН України. Від секцій
                 1. «Моніторинг надзвичайних ситуацій, пожежогасіння та аварійно-рятувальні роботи» доповіді 1) Лісняк А.А., Куріленко М.А. Захист від ураження електричним струмомю. 2) Куліш Ю.О., Черноморченко О.О. Проблеми пожежної небезпеки багатоповерхових будівель. 3) Росоха С.В. Особливості гасіння пожеж у резервуарах підшаровим методом.
                 2. «Інженерна та аварійно-рятувальна техніка» доповіді 1) Донський Д.В. Підрулююча система маломірного пожежного судна. 2) Коваленко Р.І. Технологічні заходи підвищення паливної економічності пожежних транспортних засобів.
                  3. «Проблеми горіння, радіаційного та хімічного захисту» доповідь 1) Сидоров А.Е., Шевчук В.Г., Опарин А.С. «Нормальная скорость распространения пламени в пылях».
                 Учасники конференції на пленарному та секційних засіданнях обговорили вельми важливі питання перспектив підвищення рівня готовності підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. Також були висвітлені майже всі спектри складових когнітивного, соціального, професійного розвитку системи реагування на надзвичайні ситуації взагалі.
                   На конференції наголошувалось на необхідності практико-орієнтованої підготовки фахівців; ефективності інтегрованої системи галузевої освіти та її унікальній спроможності адаптуватися до змін, що відбуваються у суспільстві та у сфері сучасного виробництва за умови збереження принципу «освіта на основі науки, зв’язок з практикою, науково-методичною продуманістю навчального процесу»; у зазначеному контексті коло порушених на конференції питань відноситься до галузі загальнонаціональних стратегічних інтересів держави.
                 За підсумками конференції, було визначено: кращими пленарними доповідями визначити доповіді 1) заступника начальника управління ГУ ДСНС України у Полтавській області Горбаня Андрія Григоровича та Диканя Віктора Володимировича «Організація управління пожежно-рятувальними підрозділами під час гасіння пожеж у містах та населених пунктах Полтавської області», 2) доктора фіз.-мат. наук, професора зав. кафедрою загальної та хімічної фізики Одеського національного університету Шевчука Володимира Гавриловича «Газодинамічні режими горіння пилу».
 
 
 
 
 
Факультет оперативно-рятувальних сил, прес-служба НУЦЗУ
 
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10