https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Наукове забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів (теорія та практика)» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.03.2015
НУЦЗУ

В НУЦЗУ пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Наукове забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів (теорія та практика)»

12 березня на базі факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Наукове забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів (теорія та практика)».
Науковий форум зібрав майже 250 провідних фахівців України та найближчого зарубіжжя. На конференції представили свої наукові досягнення спеціалісти з різних регіонів України, а також фахівці з питань цивільного захисту і пожежної безпеки Білорусі та Казахстану.
На пленарному засіданні обговорювались питання щодо організації управління пожежно-рятувальними підрозділами під час гасіння пожеж у містах та населених пунктах (на прикладі Полтавської області), перспектив розвитку протипожежної та аварійно-рятувальної техніки, сучасних вітчизняних засобів захисту органів дихання, дистанційного контролю функціонального стану газодимозахиснків тощо.
Після пленарного засідання присутні мали змогу ознайомитись із навчально-тренувальним комплексом для дослідження функціонального стану пожежних-рятувальників в дії. Основною задачею комплексу є навчити курсантів-газодимозахисників не боятись і чітко орієнтуватися в просторі, виконувати оперативні завдання в умовах різного ступеня задимленості, підвищеної температури, вплив якої можливо корегувати, обмеженого простору, шуму. Також навчальний лабіринт має за мету дослідити функціональний стан рятувальників в даних екстремальних умовах.
Далі робота конференції тривала у секціях «Моніторинг надзвичайних ситуацій, пожежегасіння та аварійно-рятувальні роботи», «Інженерна та аварійно-рятувальна техніка», «Проблемні питання професійної підготовки рятувальників», «Проблеми горіння, радіаційного та хімічного захисту».

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10