https://www.high-endrolex.com/10 Володимир Садковий: пріоритетним у своїй роботі я вважав створення такого внутрішнього клімату та психологічної атмосфери, які б давали можливість колективу університету працювати незважаючи на зовнішні фактори | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.03.2015
НУЦЗУ

Володимир Садковий: пріоритетним у своїй роботі я вважав створення такого внутрішнього клімату та психологічної атмосфери, які б давали можливість колективу університету працювати незважаючи на зовнішні фактори

5 березня у клубі університету відбулася щорічна конференція трудового колективу навчального закладу, під час якої ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий відзвітував про роботу на посаді за минулий рік.
Розпочались збори з хвилини мовчання. Присутні вшанували пам’ять трьох відданих своїй справі та Україні співробітників Служби порятунку, які загинули 4 березня. На конференції, що пройшла відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту», були присутніми керівництво, науково-педагогічні працівники.
Виступаючи перед зібранням, генерал Садковий зауважив, що у минулому 2014 році колектив університету продовжував виконувати основні свої завдання. А головною оцінкою діяльності колективу стала позитивна оцінка, яка є результатом комплексної перевірки університету ДСНС України, що тривала в університеті з 23 по 28 лютого поточного року. Ректор подякував всім за ту роботу, яку було проведено протягом всього періоду підготовки та роботи комісії.
У 2014 році, спираючись на попередні надбання та підтримку колективу, генерал Садковий направляв свої зусилля, по-перше, на забезпечення ролі навчального закладу як провідного у галузі підготовки фахівців для сфери цивільного захисту, захист інтересів університету на рівні ДСНС і МОН України, а також на подальшу функціональну, організаційну, структурну та кадрову розбудову університету з метою оптимізації його діяльності.
У 2014 році колектив НУЦЗУ провів велику роботу щодо вступу навчального закладу до Європейської асоціації університетів, і з жовтня цього року він є повноправним членом цієї організації. Крім того, проведено процедури акредитації та здійснення першого випуску спеціалістів за спеціальністю «Природоохоронні хімічні технології», а також університет першим в Україні випустив спеціалістів та магістрів за спеціальністю «Екологічна безпека»; в повному обсязі реалізований збільшений ліцензований обсяг з підготовки іноземних громадян за акредитованими спеціальностями, заповнений повністю на 150 осіб; завершується процедура ліцензування щодо підготовки фахівців освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю «Державне управління». Університет продовжує на своїй базі проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисциплін «Цивільний захист» та «Основи охорони праці» - у минулому навчальному році курсанти та студенти університету отримали чотири призових місця за результатами ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади. У цьому році також навчальний заклад проводить ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисциплін «Цивільний захист» та «Основи охорони праці» 25-26 березня. За результатами екзаменаційних сесій, протягом навчального року 100 курсантів отримували (два семестри поспіль) 50 або 25-відсоткову надбавку до посадового окладу. За минулий рік на курсах гірничої та рятувальної підготовки пройшли навчання 128 матросів-рятувальників, 160 плавців-рятувальників, 62 верхолази та 6 водолазів; на курсах спеціальної підготовки пройшли навчання 221 особа; навчання з питань охорони праці пройшли 125 слухачів.
В минулому році в університеті було забезпечено належну якість формування контингенту студентів та курсантів в розрізі набору на навчання за всіма спеціальностями, участі студентів, курсантів у наукових заходах та олімпіадах і спортивних змаганнях; зроблено крок уперед за рівнем якості науково-педагогічного потенціалу за рахунок роботи викладачів НУЦЗУ над дисертаційними дослідженнями та отриманими науковими званнями; забезпечено позитивні зсуви у якості наукової та науково-технічної діяльності (винаходи, корисні моделі, підручники, навчальні посібники, монографії, публікації у закордонних та вітчизняних фахових виданнях тощо). У складних фінансових умовах колектив здійснив багато проектів стосовно реконструкцій та створення нових аудиторій, лабораторій, навчально-допоміжних та інших приміщень, насичення навчального процесу сучасним обладнанням та інформаційними технологіями.
Як основний підсумок діяльності, можна навести результати незалежного рейтингу ТОП-200 ВНЗ України під егідою ЮНЕСКО (визнаний МОН України), в якому університет посів 161 місце (2010 р. – 167, 2011 р. -167, 2012 р. – 168, 2013 р. – 162) та 125 місце у консолідованому рейтингу ВНЗ України (ТОП-200, Scopus та Webometrics), в якому представлені всі 292 ВНЗ України. Сьогодні в університеті працюють 255 науково-педагогічних та наукових працівників, в тому числі - 28 докторів наук, 174 кандидати наук, 20 професорів, 128 доцентів та старших наукових співробітників. Тільки протягом минулого року отримали вчене звання професора – 4 співробітники, доцента та старшого наукового співробітника – 9.
Протягом 2014 року на високому організаційному рівні за участі всіх факультетів проходили широкомасштабні соціально-просвітницькі акції - «Зробимо життя безпечним» у рамках Всеукраїнського проекту «Співпраця заради порятунку» на базі університету, в Харківському Кадетському корпусі, в Обласному спеціалізовану інтернаті та в м. Чугуїв; «Свято спорту та безпеки життя» у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.
Підсумовуючи, Володимир Садковий виділив пріоритети діяльності колективу університету на наступний рік. Це - забезпечення реалізації університетом на всіх рівнях норм та вимог нового Закону «Про вищу освіту» та забезпечення ролі навчального закладу як провідного в системі ДСНС та МОН України; продовження роботи щодо збереження традиційних спеціальностей навчального закладу в умовах реформування переліку спеціальностей, яку здійснює МОН України; з урахуванням визнання МОН України результатів незалежного (під егідою ЮНЕСКО) рейтингування вищих навчальних закладів України продовження роботи з нарощення показників за його критеріями; подальша розбудова та підтримка діяльності усіх структурних підрозділів університету; цілеспрямована підтримка факультетів та кафедр університету як основних навчально-наукових структурних підрозділів, що провадять навчально-методичну та науково-дослідну діяльність за пріоритетними напрямами та здійснюють підготовку фахівців, в першу чергу, за новими спеціальностями та спеціалізаціями, перспективними для університету; подальший пошук та запровадження підходів, незалежних від основного бюджетного фінансування, щодо забезпечення навчально-виховного процесу та наукових досліджень необхідною сучасною технікою, обладнанням, технічними засобами навчання, комп’ютерною технікою для запровадження сучасних освітянських і наукових технологій, в тому числі, й на основі подальшого приведення аудиторного фонду до сучасних вимог; організація та забезпечення наполегливої та конкретної роботи керівництва університету, факультетів, кафедр, кожного наукового та науково-педагогічного працівника щодо вирішення всього комплексу питань науково-дослідної діяльності та реалізації наукового потенціалу університету як з точки зору створення та модернізації матеріально-технічної бази наукових підрозділів та кафедр, так і активізації "людського фактора" у наукових дослідженнях, винахідницькій діяльності, розвитку наукових шкіл та досягнень; запровадження сучасних форм та методів соціально-гуманітарної роботи з усіма категоріями працівників, курсантами, студентами та слухачами університету; проведення на належному рівні профорієнтаційної роботи та вступної кампанії 2015 року як основи подальшої діяльності НУЦЗУ.

 

За матеріалами звіту





 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10