https://www.high-endrolex.com/10 Нові терени практичної сфери для майбутніх фахівців НУЦЗУ з охорони праці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.03.2015
НУЦЗУ

Нові терени практичної сфери для майбутніх фахівців НУЦЗУ з охорони праці

     5 березня відбулось чергове виїзне заняття з дисципліни «Виробнича санітарія» для курсантів та студентів 2-го курсу Національного університету цивільного захисту України напряму підготовки «Охорона праці», організоване за підтримки керівництва державного підприємства ХМЗ «ФЕД» доцентом кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Оленою Шароватовою.
     Розпочавши вивчення змістового модулю, що стосується особливостей атестації робочих місць за умовами праці, курсанти та студенти 2-го курсу напряму підготовки «Охорона праці» здобули нові практичні знання та враження, провівши навчальне заняття на території Державного підприємства Харківський машинобудівний завод «ФЕД».

     Сьогодні «ФЕД» - всесвітньо відомий бренд в авіаційно-космічній галузі. Підприємство посідає лідируючі позиції в Україні із серійного виготовлення, ремонту і модернізації агрегатів для гідравлічних, паливних та електричних систем авіаційної техніки. Продукція підприємства унікальна, відрізняється високою наукоємністю і технічним рівнем виробництва, застосовується практично на всіх видах літаків і вертольотів, що випускаються в СНД, і експлуатується більш ніж у  60 країнах світу.

     Проведене заняття, крім висвітлення особливостей навчальних питань, вже традиційно включало ознайомлення слухачів з історією підприємства у Музеї ДП ХМЗ «ФЕД», особливостями виробництва, спостереженням за наявністю шкідливих факторів, що впливають на працюючих, особливостями системи управління охороною праці та фінансування цих питань у межах, визначених нормативними вимогами. Отримана інформація вкотре надала присутнім можливість у практичному вимірі переконатись у важливості обговорюваних питань, що мають виробничий, екологічний, економічний, соціальний аспекти.

     Отже, нові промислові об’єкти та особливості різних галузей сучасного виробництва, продемонстровані фахівцями майбутньої для слухачів професійної сфери з поясненнями змістових фрагментів навчання та відповідями на питання, формують практикоорієнтований світогляд вихованців НУЦЗУ та сприяють насиченню сьогоденного ринку праці прогресивними фахівцями, рівень підготовки яких цілком відповідає вимогам сучасності та вкрай актуальним питанням безпеки. 

 

 Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

Інформація офіційної веб-сторінки ДП ХМЗ «ФЕД» на

http://www.fed.ua, прес-служба НУЦЗУ

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10