https://www.high-endrolex.com/10 Зустріч особового складу другого курсу факультету ОРС з ветераном | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.03.2015
НУЦЗУ

Зустріч особового складу другого курсу факультету ОРС з ветераном

2 березня  на другому курсі факультету оперативно-рятувальних сил відбулася зустріч з ветераном університету – випускником 1959 року - Середою Олексієм Яковичем. В огранах МВС він прослужив протягом 35 років. Ветеран розповів про те, як його випуск вперше за існування навчального закладу (1928 р.) відзначив піввіковий ювілей. Колишні курсанти Харківського пожежно-технічного училища, випускники 1959-го, сивочолі ветерани, зустрілися в альма-матер 19 червня 2009 року.  
Свій службовий шлях Олексій Якович розпочав на Сумщині, на посаді райпожінспектора Великописарівського району, а потім -  Білопільского району. З поверненням у 1963 році до  Харкова, ветеран проходив службу пожежним інспектором з охорони Київського району. Закінчив у 1969 Київський держуніверситет, факультет журналістики, після чого працював у політвідділі обласного УВС.
Після розповіді про себе  Олексій Якович дав курсантам-рятувальникам ряд життєвих порад та настанов. Наприклад: кожен має хоббі і бажано, після закінчення НУЦЗУ вибрати ще одну спеціальність, підвищуючи свої професійні знання. Це ніяк не завадить основній роботі, а навпаки допомагатиме. Також,  ще одна спеціальність відволікатиме від непотрібних життєвих спокус. Обов’язково треба займатися фізкультурою, як би ви не були зайняті службовими, навчальними та сімейними справами.
Вислухавши історії та отримавши поради, курсанти переглянули випускний фотоальбом Олексія Яковича. У ньому присутні сучасні знімки службової, навчальної та життєвої діяльності ветерана. До речі, в нього одинадцять таких сімейних фотоальбомів, котрі відображають його службовий шлях та сімейні перепитиї. На думку Олексія Яковича, так повинен робити кожен, і обов’язково необхідно знати генеалогічне сімейне древо. Наш гість назвав своїх пращурів до п’ятого покоління, які жили протягом майже двох століть, розпочавши родовід з 1890 року (по батьківський лінії),  і по сьогоднішній день…

 

Рада самоврядування другого курсу факультету ОРС
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10