https://www.high-endrolex.com/10 Аудиторний фонд кафедри НУЦЗУ поповнився новим устаткуванням | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.02.2015
НУЦЗУ

Аудиторний фонд кафедри НУЦЗУ поповнився новим устаткуванням

 

 

Навчальна лабораторія систем пожежної сигналізації кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій Національного університету цивільного захисту України поповнилась новим сучасним устаткуванням. Систему «Парус» подарувало курсантам та студентам навчального закладу науково-виробниче підприємство «Укргеогазавтоматика».
Як зазначив начальник кафедри полковник служби цивільного захисту Олександр Дерев’янко, обладнання застосовується на об’єктах газотранспортної системи України та у вибухонебезпечних виробництвах для виявлення пожеж та надзвичайних ситуацій. Устаткування змонтовано на двох стендах.
Один з них призначений для автоматичного виявлення пожеж на ранній стадії за чинниками: дим, температура і їх комбінації, включення оповіщення про пожежу, управління устаткуванням пожежогасіння, управління технологічним устаткуванням підприємства.
Він виконує функції прийому сигналів про займання від пожежних сповіщувачів, підключених до системи; індикації пожежної тривоги звуковими і світловими сигналами; індикації зони пожежі; включення звукових і світлових пожежних оповіщувачів; видачу сигналів управління на автоматичні прилади пожежогасіння.
Другий – для раннього виявлення надзвичайних ситуацій "ПАРУС-РВЧС" призначена для безперервного контролю параметрів виробничих і технологічних процесів, включення оповіщення і передачі інформації на пульт оператора при досягненні контрольованими сигналами докритичних (тривога) і критичних (аварія) значень. Виконує функції прийому сигналів від датчиків контролю параметрів виробничих і технологічних процесів; визначення відповідності отриманих сигналів заданим докритичним і критичним значенням; індикації досягнення контрольованими сигналами докритичних (тривога) і критичних (аварія) значень звуковими і світловими способами; індикації місця виявлення тривоги і аварії; видачі сигналів включення/відключення електротехнічного устаткування; моніторингу правильного функціонування системи і видача звукових і світлових сигналів при виявленні несправності в системі; архівації інформації про роботу системи; передачі інформації про стан системи на АРМ оператора, а також відображення стану системи на моніторі АРМ.
Як зазначив начальник кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій університету полковник служби цивільного захисту Олександр Деревянко, інноваційне обладнання сприятиме підвищенню рівня підготовки випускників, а на сьогодні триває обговорення питання щодо створення філії кафедри на базі підприємства «Укргеогазавтоматика».

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10