https://www.high-endrolex.com/10 17 психологів ДСНС України на базі НУЦЗУ пройшли тренінг «Заради порятунку» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.02.2015
НУЦЗУ

17 психологів ДСНС України на базі НУЦЗУ пройшли тренінг «Заради порятунку»

24-25 лютого науковці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру Національного університету цивільного захисту України для практичних психологів ДСНС України з 11 регіонів нашої держави провели тренінг щодо питань організації цілеспрямованої професійно-психологічної підготовки рятувальників до дій в зоні АТО. Тренінг отримав символічну назву «Заради порятунку». Науковці лабораторії екстремальної та кризової психології університету для практичних психологів ДСНС тренінг за визначеним спрямуванням провели уперше.
Як зазначила начальник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології підполковник служби цивільного захисту Світлана Лєбєдєва, у ході тренінгу психологи ДСНС України навчилися організовувати та проводити роботу з рятувальниками, які направляються для виконання професійних завдань у зону локального збройного конфлікту, відпрацювали навички ефективної психологічної допомоги рятувальникам та населенню безпосередньо у зоні АТО.
Учасниками заходу стали фахівці з 11 регіонів нашої країни - Кіровоградської, Херсонської, Полтавської, Одеської, Сумської, Запорізької, Чернігівської, Луганської, Миколаївської, Дніпропетровської та Харківської областей, а також провідні психологи Центру психологічного забезпечення оперативно-рятувальних сил цивільного захисту Управління забезпечення ОРС ЦЗ ДСНС України, Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України, Навчального центру оперативно-рятувальних сил цивільного захисту ДСНС України, викладачі та ад’юнкти Національного університету цивільного захисту України.
Як зазначили автори та розробники тренінгу – практичні тренери: начальник відділення впровадження психотренінгових технологій науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології кандидат психологічних наук, Андрій Побідаш та старший науковий співробітник відділення впровадження психотренінгових технологій науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології доктор психологічних наук, професор Василь Лефтеров, під час рольових та ділових ігор, спеціальних психотехнічних вправ, групових дискусій, моделювання професійних ситуацій у ході проведення тренінгу були відпрацьовані практичні навички та вміння щодо сприйняття небезпеки, оцінки надзвичайної ситуації, ефективної комунікації та взаємодії, подолання гострих стресових розладів та стабілізації кризових емоційних станів. Також було здійснено аналіз психологічних та інших причин службового травматизму рятувальників, відпрацьовано навички з тактики особистої безпеки та психології виживання в умовах вітальної загрози.
Після закінчення тренінгу ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий вручив учасникам заходу дипломи тренерів-психологів та пам’ятні жетони.

 


Науково-дослідна лабораторія екстремальної та кризової психології, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Віталія Христенка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10