https://www.high-endrolex.com/10 Працівники кафедри прикладної психології та курсанти-психологи навчали школярів, батьків та вчителів діям при виявленні вибухонебезпечних предметів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.02.2015
НУЦЗУ

Працівники кафедри прикладної психології та курсанти-психологи навчали школярів, батьків та вчителів діям при виявленні вибухонебезпечних предметів

Рятувальники розповіли учням навчального закладу, що для того, аби уникнути лиха, необхідно дотримуватися встановлених правил. Фахівці докладно ознайомили молодь з алгоритмом дій при виявленні підозрілих предметів на вулиці та зазначили, що в такій ситуації необхідно проявити особливу пильність, зателефонувати на номер рятувальної служби «101» або СБУ, відділення міліції. Також слід попередити перехожих про можливу небезпеку, а головне не чіпати знахідку. Якщо побачили підозрілий предмет в громадському транспорті, потрібно негайно за допомогою кнопки виклику водія, переговорного пристрою чи у інший спосіб  повідомити про знахідку. Психологи НУЦЗУ та курсанти  розказали присутнім про характерні ознаки вибухонебезпечних предметів та зазначили, що вони також можуть бути замасковані під коробки, дитячі іграшки тощо. Тому якщо від предметів лунають звуки, наявні джерела живлення, розтяжки дротів – це може бути вибухівка.
 Крім того, присутнім було зауважено,  що в будь-якій надзвичайній ситуації людині не слід панікувати. Необхідно пригадати алгоритм дій, що допоможе вберегти життя.  Фахівці служби порятунку обов’язково відреагують, виїдуть на місце, вивезуть та знищать вибухонебезпечний предмет в установленому порядку. А для того, аби краще ознайомитись з першими діями в надзвичайній ситуації, рятувальники роздали присутнім на зустрічі тематичні друковані пам’ятки.
 На зустрічі із школярами, батьками та вчителями сш № 159 представники НУЦЗУ провели  профорієнтаційну роботу.  Старший викладач кафедри прикладної психології капітан служби цз Едуард Михлюк розповів про специфіку, особливості, переваги при навчанні у Національному університеті цивільного захисту України. Частина майбутніх випускників школи проявила зацікавленість до професії рятувальника і заявила про наміри вступу до вишу. Також, школярі проявили бажання приїхати до НУЦЗУ 4 квітня на День відкритих дверей.
 
 
 
 
 
Кафедра прикладної психології НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10