https://www.high-endrolex.com/10 Безпека праці на підприємствах машинобудівної галузі Харківського регіону у питаннях і відповідях фахівців з охорони праці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.01.2015
НУЦЗУ

Безпека праці на підприємствах машинобудівної галузі Харківського регіону у питаннях і відповідях фахівців з охорони праці

28 січня 2015 року на території ВАТ «Турбоатом» відбулась нарада-семінар для фахівців з охорони праці, що здійснюють свою професійну діяльність у машинобудівній сфері Харківського регіону.
Традиційно ініційований керівництвом Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в Харківській області й Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Харківській області цього разу семінар охопив представників з майже 30 підприємств. З метою обміну практико-методичним досвідом активну участь у даному заході взяли і науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України (доцент кафедри Олена Шароватова).

 

 

 

Приймаюча сторона ознайомила присутніх з особливостями основних напрямів діяльності ВАТ «Турбоатом» - однієї з провідних турбобудівних фірм світу, що спеціалізується на випуску турбін для: теплових електростанцій (ТЕС); атомних електростанцій (АЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ); гідравлічних турбін для гідроелектростанцій (ГЕС) і гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС); газових турбін і парогазових установок (ПГУ) для ТЕС та іншого енергетичного обладнання, здійснюючи виробництво за замкнутим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і їх відвантаження.

 

 

 

Питання особливостей безпеки праці розкривались на прикладі складально-випробувального цеху № 73 та паротурбінного цеху № 53. Були продемонстровані й особливості утримання та експлуатації транспортно-енергетичного тунелю підприємства, що є вкрай актуальним в умовах наявної сьогодні ситуації у державі.

 

 

 

 

 

 

 

Серед проблемних питань учасники заходу обговорили особливості багатоступеневого контролю стану охорони праці в галузі, організації видачі працюючим спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту, особливості організації медичних оглядів працюючих, а також результативність взаємного контролю за станом охорони праці у структурних підрозділах ВАТ «Турбоатом» та особливості стимулювання дотримання правил охорони праці на підприємстві.

 

 

 

 

 

Участь представників НУЦЗУ в обговоренні зазначених питань має суттєве значення для удосконалення практичної складової навчально-виховного процесу при підготовці фахівців за напрямом «Охорона праці». Взаємодія такого формату сприяє подальшому розширенню та зміцненню професійних зв’язків Університету та практичних підрозділів сфери безпеки праці.

 

 

 

  

 

Підсумком даної наради-семінару, що традиційно проводиться з метою удосконалення системи управління охороною праці підприємств регіону, стала висловлена організаторами заходу впевненість з приводу отримання фахової консультативної допомоги працівниками практичної сфери від науково-педагогічних працівників кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ з різноаспектних проблемних питань безпеки праці, що доводить високий рівень професіоналізму структурних підрозділів Університету.

Олена Шароватова,

Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

Інформація офіційної веб-сторінки ВАТ «Турбоатом» на http://www.turboatom.com.ua/company/about.html

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10