https://www.high-endrolex.com/10 Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий взяв участь у черговій нараді Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.01.2015
НУЦЗУ

Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий взяв участь у черговій нараді Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

У нараді також взяли участь т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, його перший заступник Олександр Волобуєв і заступник Сергій Чабань, начальник управління попередження надзвичайних ситуацій обласного управління ДСНС Сергій Калюжний, ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий та директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв.
На засіданні були розглянуті питання переведення територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту в посилений режим роботи, інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, а також виконання планів навчання керівного складу з питань цивільного захисту.
Як повідомляє сайт новин Харківської облдержадміністрації, під час наради Павло Одарюк повідомив, що згідно доручення голови Служби Сергія Бочковского та доручення прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка на території Харківської області створені оперативний штаб і групи для управління і координації робіт з забезпечення безпеки громадян і захисту об'єктів інфраструктури. Також проведена робота з підготовки підрозділів до роботи у посиленому режимі несення служби. Щодня в Харківському гарнізоні на чергування заступають майже 500 чоловік особового складу на 166 одиницях техніки. В Національному університеті цивільного захисту України на цілодобовому чергуванні знаходяться 100 курсантів, яких можна задіяти до ліквідації наслідків НС, та група психологів.
З метою підвищення готовності до виконання завдань за призначенням проведена оперативна перевірка Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.
Крім того, за словами Павла Одарюка, забезпечено постійний моніторинг техногенної і пожежної безпеки у регіоні, посилено спостереження за гідрометеорологічною обстановкою і контроль за ситуацією на потенційно-небезпечних об'єктах. Додатково перевірено стан зовнішнього протипожежного водопостачання. Відпрацьовані основні маршрути пересування до важливих і пожежонебезпечний об'єктів.
В ході наради також обговорювалося питання планування евакуації населення у разі виникнення надзвичайної ситуації. Так, як підкреслив Павло Одарюк, членами обласної Комісії з проведення евакуації населення відпрацьовані основні плануючи документи, які визначають порядок та схему проведення евакуації, а також організації життєзабезпечення населення, насамперед під час виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із: катастрофічним затопленням території (до зони можливого затоплення потрапляє близько 50 населених пунктів 5-ти районів області: Печенізький, Чугуївський, Зміївський, Балаклійський, Ізюмський); аваріями з викидом небезпечних хімічних речовин, насамперед аварій на аміакопроводі «Толяті – Одеса»; вибухами (пожежами) на складах арсеналах зберігання боєприпасів.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України постановою №18 від 26 січня утворив Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Голова комісії - прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, перший заступник - віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. Заступником, а також керівником робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації визначено голову ДСНС України Сергія Бочковського.
Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10