https://www.high-endrolex.com/10 У НУЦЗУ розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «Мова в професійному вимірі: комунікативно-культурний аспект» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.12.2014
НУЦЗУ

У НУЦЗУ розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «Мова в професійному вимірі: комунікативно-культурний аспект»

17 грудня на кафедрі мовної підготовки Національного університету цивільного захисту України розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «Мова в професійному вимірі: комунікативно-культурний аспект».
До Першої столиці з’їхалися 250 науковців із різних регіонів України та десяти країн зарубіжжя, щоб на науковому форумі обговорити питання формування професійної комунікативної компетенції особистості, стратегій ефективного навчання мови та її засвоєння.
Конференція розпочала свою діяльність виставковою експозицією «Слобожанщина» Харківського історичного музею. Початок пленарного засідання ознаменувала відеопрезентація у 3D-форматі «Професія – рятувальник» для учасників та гостей конференції. Ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий вітав шановане зібрання й вручив почесним гостям відзнаки університету. У форматі відеоконференцзв’язку із привітальним словом до наукового форуму звернувся професор Центрального Мічиганського університету США, доктор філософії Том Мур: «Як представник Центрального університету Мічиган (США) хочу передати привітання від науковців нашого університету всім учасникам Міжнародної конференції в Харкові. Як науковець і представник академічної спільноти США, я високо ціную прагнення до поширення досвіду наукових досліджень, зміцнення міжнародних зв’язків і розвиток співпраці. Особливого значення набуває проведення конференції в умовах, у яких сьогодні знаходиться Україна. Ми вражені, що, незважаючи на труднощі в Україні, які ми сподіваємося будуть вирішені найближчим часом, такі зібрання проводяться. Це заслуговує на високу оцінку з боку міжнародної наукової спільноти. Бажаємо плідної та продуктивної роботи, натхнення та наукових знахідок. Думками й серцем ми з вами». Потім відбувся ритуал покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку.
На пленарному засіданні було розглянуто питання екології мови, еволюції мовної особистості військового лідера, комунікативного дисонансу сьогодення, невербального спілкування як складової іншомовної комунікативної компетенції військовослужбовців, концептосфери мовної особистості, мови українського права тощо.
Учасників та гостей наукового форуму у клубі університету вітали творчі колективи навчального закладу – вокальний «Аніма», танцювальний «Флейм», театральний «Лицедій».
Наразі робота конференції триває у секційних засіданнях: «Професійна мова в полікультурному суспільстві», «Мовна особистість, її мовна картина світу та відображення в мові, мовленні, свідомості, психолінгвістика», «Професійна комунікативна компетенція особистості та процес її формування», «Комунікативні й пізнавальні стратегії ефективного навчання мови та її засвоєння», «Проблеми формування іншомовної комунікативної компетенції студентів», «Інноваційні методи й технології комунікації в освіті й науці під час вивчення мови», «Нормування й стандартизація термінологічної лексики», «Філософія мови в професійній освіті».

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова та Дар’ї Ахмадуліної

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10