https://www.high-endrolex.com/10 Молодь Полтавщини обирає майбутнє разом з рятувальниками | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.11.2014
НУЦЗУ

Молодь Полтавщини обирає майбутнє разом з рятувальниками

28 листопада у рамках тижня безпеки, що наразі проходить у навчальних закладах на Полтавщині, фахівці Національного університету цивільного захисту України та Головного управління ДСНС України у Полтавській області у простій та доступній формі нагадали учням 10-11-их класів про правила безпечної поведінки під час складних погодних умов, при виявленні вибухонебезпечних предметів, недопущення виникнення пожеж у побуті. Заступник начальника факультету цивільного захисту полковник служби цивільного захисту Борис Кривошей, начальник кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт підполковник служби цивільного захисту Андрій Лісняк, заступник начальника кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки полковник служби цивільного захисту Микола Місюра та старший інспектор сектора зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю майор служби цивільного захисту Вікторія Коленко розповіли дітям, наскільки небезпечні ігри із піротехнічними засобами, якої шкоди завдає паління, а також про наслідки, до яких може призвести звичайна халатність.
У рамках соціальної акції «Абітурієнт 2015» фахівці провідного вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели серед учнів випускних класів середніх загальноосвітніх шкіл № 18 та 38 інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою пропаганди професії рятувальника, діяльності ДСНС України, а також здорового та безпечного способу життєдіяльності. Під час агітаційних співбесід представники університету ознайомили школярів із умовами вступу до НУЦЗУ (за держзамовленням та на госпрозрахунковій підставі) та навчання. Школярі отримали презентаційну продукцію та переглянули документальний відеофільм про навчальний заклад профорієнтаційного характеру.
Крутіна Вадима, випускника зош № 38, зацікавили навчальні дисципліни, пов’язані із висотною підготовкою рятувальників. А Максим Калюх, Юрій Балкін та Ярослав Худолій, випускники зош № 18, займаються пожежно-прикладним спортом другий рік поспіль і є активними учасниками команди Дружини юних пожежних. Хлопці упевнені, що екзамен з фізичної підготовки в Національному університеті цивільного захисту України вони складуть на «відмінно». Хоче стати екстремальним психологом і Марина Кацюба, випускниця зош № 38. Сьогодні вона активна учасниця команди Дружини юних пожежних. А в майбутньому бачить себе «лікарем людських душ».
Питань в учнів було безліч – а це значить, що молодь Полтавщини цікавить небезпечна, але благородна професія рятувальника.
На обласному державному телебаченні «Лтава» у програмі «Служба порятунку 101» 1 грудня вийде в ефір сюжет про проведення профорієнтаційної роботи з випускниками навчальних закладів освіти, також інформацію про проведення Дня відкритих дверей у НУЦЗУ буде розміщено в Полтавській обласній газеті «Ситуація 101».

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10