https://www.high-endrolex.com/10 Представниками ОБСЄ та центрального апарату ДСНС України розглядалось застосування навчальних матеріалів, виготовлених за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, із Міжнародних стандартів протимінної діяльності та Міжнародних технічних настанов що | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.11.2014
НУЦЗУ

Представниками ОБСЄ та центрального апарату ДСНС України розглядалось застосування навчальних матеріалів, виготовлених за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, із Міжнародних стандартів протимінної діяльності та Міжнародних технічних настанов що

     25 листопада відповідно до спільного проекту ДСНС України з Координатором проектів ОБСЄ в Україні (КПОУ) «Розвиток національного потенціалу з управляння загрозами від забруднення вибухонебезпечними залишками війни і боєприпасами в Україні» відбулось проведення моніторингової поїздки експертів для оцінки застосування навчальних матеріалів, виготовлених за підтримки КПОУ, із Міжнародних стандартів протимінної діяльності (IMAS) та Міжнародних технічних настанов щодо боєприпасів (IATG) у процесі підготовки персоналу піротехнічних підрозділів ДСНС України.
     Під час зустрічі представники ОБСЄ побували на занятті з дисципліни «Вибухові та піротехнічні роботи», яке проводив старший викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки підполковник сл. цз. Євген Стецюк. Як зазначив заступник начальника кафедри підполковник сл. цз. Ігор Толкунов : «Заняття, яке було проведено з використанням міжнародних стандартів протимінної діяльності, є дуже важливим з точки зору становлення майбутніх фахівців-піротехніків».
     Також гості ознайомилися з навчально-матеріальною базою та побували на різних практичних заняттях містечка, яке знаходиться за адресою вул. Баварська,7. Були відвідані заняття з водолазної підготовки, яке проводив Валерій Бондар, та з верхолазної підготовки, яке продемонстровано у верхолазному манежі. Крім того, гостей було ознайомлено з бібліотечними фондами університету, а також вони відвідали аудиторії і лабораторії корпусу хімічних технологій, які представила начальник кафедри спеціальної хімії та хімічної технології полковник сл. цз. Олена Тарахно й оглянули аудиторний фонд з навчально-матеріальною базою кафедри пожежної та рятувальної підготовки, з якими ознайомив начальник кафедри полковник сл. цз. Павло Ковальов.
На території навчальної пожежно-рятувальної частини підполковник сл. цз Роман Федоренко гостям показавпожежну та аварійно-рятувальну техніку університету.
Учасники зустрічі відвідали живописний куточок містечка – зимовий сад. Завершальним етапом візиту було відвідування Магістратури управління, яку представляла начальник магістратури майор сл. цз. Світлана Руденко.
     Заступник начальника управління організації пожежогасіння, піротехнічних робіт та підготовки підрозділів ОРСЦЗ полковник служби ЦЗ Олег Валерійович Бондар зазначив, що зустріч була гостинною, теплою та пройшла на високому рівні. Він сподівається на подальшу плідну співпрацю із Міжнародних стандартів протимінної діяльності (IMAS) та Міжнародних технічних настанов щодо боєприпасів (IATG) у процесі підготовки персоналу піротехнічних підрозділів ДСНС України.

Кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10