https://www.high-endrolex.com/10 21.11 –фахівці НУЦЗУ до Всесвітнього дня дитини в Чугуєві на центральній площі проведуть широкомасштабну акцію з безпеки життя. Акредитація ЗМІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.11.2014
НУЦЗУ

21.11 –фахівці НУЦЗУ до Всесвітнього дня дитини в Чугуєві на центральній площі проведуть широкомасштабну акцію з безпеки життя. Акредитація ЗМІ

21 листопада до Всесвітнього дня дитини Національний університет цивільного захисту України за участі рятувальників Чугуївщини, підтримки голови чугуївської міськради, керівництва районної держадміністрації та під патронатом губернатора Харківщини Ігоря Балути проведе широкомасштабну соціально-просвітницьку акцію «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ».
Захід проводиться у рамках Всеукраїнського «Тижня безпеки» і сприяє популяризації здорового, безпечного способу життя та пропаганді професії рятувальника.
Фахівці провідного вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій у простій і доступній формі для усіх учасників акції – педагогів, школярів та їх батьків, а також жителів та гостей міста Чугуїв:
- поглиблять знання з правил безпечної поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій;
- сформують навички надання першої долікарської та психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях;
- проведуть показові заняття з використання первинних засобів пожежегасіння (вогнегасників) та засобів індивідуального захисту (ОЗК);
- продемонструють «шкоду» паління на іонізуючому очисникові повітря.
У рамках акції будуть проведені показові заняття щодо відпрацювання дій при виявленні радіаційного та хімічного ураження, використання первинних засобів пожежегасіння (вогнегасників) та засобів індивідуального захисту (ОЗК). евакуації постраждалих по крутопохилій переправі за допомогою підвісної канатної лебідки «Удача», евакуації постраждалого арбориста (лісоруб, який працює на спилюванні гілля) по вертикальним канатам за допомогою висотно-рятувального спорядження з висоти.
Також присутнім буде продемонстровано установки для дослідження теплової дії електричного струму, можливості пожежно-рятувальної техніки у дії.
Крім цього, будуть проведені змагання з перетягування канату між збірними командами школярів Чугуївщини та першокурсниками НУЦЗУ.
Захід супроводжуватиме духовий оркестр навчального закладу.

Довідка.
Щорічно, 20 листопада світова спільнота святкує Всесвітній день дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.
Свято також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних націй прийняла Декларацію прав дитини (1959 р.). Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана Міжнародна конвенція про права дитини. Ця Конвенція ратифікована у 193 країнах світу,  в тому числі і в Україні. Це була перша Конвенція, що була ратифікована Верховною Радою незалежної України.

Початок акції о 14.00 (м.Чугуїв, площа Леніна,1).
Збір і виїзд журналістів до Чугуєва 21 листопада об 11.30 від фасаду Національного університету цивільного захисту України ( вул.. Артема, 5254).
Організований виїзд до Харкова – 15.30.

Акредитацію ЗМІ проводить прес-служба університету до 17.00 20 листопада за тел.:(057) 707 34 59, 0-50 -635 – 19 -18: 0- 63 – 247 – 80 -22; 0- 63-410-9-350.

Національний університет цивільного захисту України
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10