https://www.high-endrolex.com/10 Вихованці Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" на один день стали рятувальниками | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.11.2014
НУЦЗУ

Вихованці Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" на один день стали рятувальниками

18 листопада фахівці Національного університету цивільного захисту України разом із представниками Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України на базі Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" провели соціально-просвітницьку акцію «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ».
На один день вихованці освітнього закладу стали рятувальниками, почали освоювати нову професію, починаючи з одягання спеціальних костюмів до прийомів та навичок, які, при правильному використанні, рятують людині життя.
Спеціалісти та курсанти провідного вищого навчального закладу ДСНС України провели показові заняття з виконання дій в осередках хімічного та радіаційного ураження людей, при виявленні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів військового походження; використання первинних засобів пожежегасіння (вогнегасників) та засобів індивідуального захисту (ОЗК); демонстрації «шкоди» паління на іонізуючому очисникові повітря; правил самооборони; евакуації постраждалих з висоти.
Також навчальна пожежно-рятувальна частина НУЦЗУ продемонструє свої можливості у дії. Між кадетами та курсантами пройшли змагання з перетягування канату. Звичайно, перемогла дружба. Супроводжував акцію духовий оркестр навчального закладу.
До речі, в НУЦЗУ сьогодні навчаються 6 першокурсників – випускників Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус". Серед них - курсант факультету цивільного захисту Олександр Клочков. «Із упевненістю сьогодні можу сказати, - говорить майбутній рятувальник, - що правильно обрав свою майбутню професію, яка завжди у нашому суспільстві буде затребуваною».
Майже двогодинний екскурс у професію рятувальника нікого з кадетів не залишив байдужим. Кожний для себе виніс корисне і пізнавальне.
Вадим Мац, кадет Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" зазначив, що найцікавішими для нього стали дозиметри-радіометри та інші спеціальні прилади, що вимірювали рівень радіації та вміст небезпечних речовин у повітрі, а також іонізуючий очисник повітря, що продемонстрував «шкоду» паління.
«Такі заняття, - наголосив проректор з персоналу університету полковник служби цивільного захисту Вадим Попов, - вкрай необхідні. Наші діти повинні знати не тільки про те, якими бувають надзвичайні ситуації, а й як їм запобігти, попередити, а основне – уникнути».
Беззаперечно, проведення таких пізнавальних навчально-тренувальних занять дасть свої плідні результати, і надзвичайних ситуацій стане менше.

 



 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова





 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10