https://www.high-endrolex.com/10 Науковцями НУЦЗУ проведено тренінг з психологічної підготовки волонтерів до роботи у зоні АТО | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.11.2014
НУЦЗУ

Науковцями НУЦЗУ проведено тренінг з психологічної підготовки волонтерів до роботи у зоні АТО

12-13 листопада 2014 року на базі Івано-франківської народної ради та Державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» пройшов тренінг «Комунікація – Стрес – Безпека» (КСБ) - модуль – «Екстремальна психологічна підготовка до дій в зоні АТО та допомога постраждалим». Метою тренінгу було формування у військовослужбовців, працівників МВС та ДСНС України психологічної стійкості та професійної надійності, розвиток особистісної і професійної комунікації, отримання навичок безпечної поведінки та виживання в екстремальних умовах, а також комплексне вирішення психологічних проблем, що виникають у людей після перебування в зони бойових дій. Тренінг провів старший науковий співробітник відділення впровадження психотренінгових технологій науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту доктор психологічних наук, професор Лефтеров Василь Олександрович. Учасниками тренінгу були викладачі та психологи – волонтери, які будуть безпосередньо працювати із бійцями, що спрямовуються в зону АТО.

 

Під час тренінгових занять, розглядались питання щодо ефективного спілкування, природи й прояву стресу в екстремальних ситуаціях, психологічні шляхи подолання психофізіологічної напруги та виживання військовослужбовців у зоні збройного конфлікту, чинники зниження рівня травматизації та смертності військових в умовах війни тощо. Цікавими виявились інтерактивні психотехніки діагностики стресостійкості, формування згуртованості, командного духу та взаємодопомоги, що є неоціненним від час виконання складних бойових завдань.

 

 

Науково-дослідна лабораторія екстремальної та кризової психології. Фото - Василя Лефтерова.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10