https://www.high-endrolex.com/10 Понад 300 школярів з різних регіонів України стали гостями Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.11.2014
НУЦЗУ

Понад 300 школярів з різних регіонів України стали гостями Національного університету цивільного захисту України

Понад 300 школярів з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Харківської областей виявили бажання стати рятувальниками, відвідавши 1 листопада день відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України.
Ранковий день для майбутніх абітурієнтів, їх батьків та гостей розпочався у головному корпусі навчального закладу. На навчально-спортивному комплексі університету присутні ознайомились із презентаціями та досягненнями факультетів і науково-дослідних лабораторій навчального закладу, із виставкою навчально-методичної літератури для абітурієнтів.
Бажаючі отримували вичерпну інформацію від представників презентаційно-консультативного пункту та безпосередньо науково-педагогічних працівників кафедр щодо питань вступу до навчального закладу та реєстрації майбутніх абітурієнтів за спеціальностями «Цивільний захист», «Хімічна технологія», «Психологія», «Пожежна безпека», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Охорона праці».
Майбутні абітурієнти ознайомились зі славною історією першого в Україні вищого навчального закладу пожежно-рятувального профілю, що має за плечима понад 86-річний досвід підготовки майбутніх рятувальників, усталеними традиціями університету, його випускниками, навчально-матеріальною базою, умовами вступу та навчання. А ще - потрапили до сучасно обладнаних навчальних аудиторій і дослідних лабораторій, мультимедійних класів, укомплектованих бібліотек, затишного гуртожитку, спальних приміщень навчального закладу. У клубі навчального закладу для присутніх було презентовано перегляд фільму про життєдіяльність НУЦЗУ, а також відбулася зустріч гостей дня відкритих дверей із керівництвом університету.
Перший проректор з навчальної та методичної роботи університету полковник служби цивільного захисту Олег Назаров та проректор з персоналу полковник служби цивільного захисту Вадим Попов разом із начальниками факультетів та кафедр відповіли на хвилюючі питання майбутніх абітурієнтів та їх батьків. У доброзичливій та теплій атмосфері відбулася бесіда між керівництвом навчального закладу та майбутніми абітурієнтами. Питань було безліч, а основні – які бали повинні бути в сертифікатах, з яких предметів проходити тестування. Також гості заходу активно цікавились питаннями вступу та навчання дівчат в університеті на бюджетній основі.
Автобусами майбутні абітурієнти та гості університету дістались до навчально-тренувального полігону університету по вулиці Баварській, 7.
Саме тут вони стали спостерігачами демонстрації елементів висотної підготовки - евакуації постраждалих з 4-го поверху будівлі за допомогою рятувальних пристроїв. Гості також були очевидцями проведення пошукових робіт з виявленням та знешкодженням вибухонебезпечних предметів, рятувальних робіт на воді, ліквідації наслідків хімічної аварії, здійснення переправи через водну перешкоду. Присутнім було продемонстровано пожежно-рятувальну техніку навчальної пожежно-рятувальної частини університету в дії.
«Я глибоко вражений побаченим, - ділиться майбутній випускник Дніпропетровської середньої загальноосвітньої школи № 12 Сергій Дорошенко. – Мене особливо зацікавили спортивні досягнення навчального закладу – маю спортивний розряд з боротьби дзюдо, а також навчання за спеціальністю «Пожежна безпека». Сьогодні вже відчуваю свою причетність до обраної професії».
Дар’я Козит, випускниця Полтавської середньої загальноосвітньої школи № 18, наголошує на виключно благородній професії практичного психолога. «Знаю і люблю біологію. Хочу бути лікарем людських душ. – зазначає дівчина. – Це ж так почесно і відповідально - турбуватися про людей та допомагати їм у скрутних ситуаціях».
Найзахоплюючим моментом заходу стало спортивне перетягування канату між курсантами та майбутніми абітурієнтами: перемогла, звичайно, дружба.
Після побаченого та почутого гості із задоволенням смакували «курсантською» їжею - смачним кулішем.
Вражень багато – тепер слід правильно зробити свідомий крок у своє майбутнє. Тож, успіхів тобі, абітурієнте!

 

(інформація оновлюватиметься фото і відеорепортажами)

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10