https://www.high-endrolex.com/10 Майбутнє нормативних дисциплін з цивільної безпеки в умовах реформування системи вищої освіти | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.10.2014
НУЦЗУ

Майбутнє нормативних дисциплін з цивільної безпеки в умовах реформування системи вищої освіти

29 жовтня в Національному авіаційному університеті відбулось засідання Науково-методичної комісії з цивільної безпеки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України.

Від Національного університету цивільного захисту України з доповіддю і пропозиціями виступила доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Олена Шароватова.

На порядку денному шановного зібрання, представленого керівниками структурних підрозділів та науково-педагогічними працівниками вишів з різних регіонів держави, розглядались питання наслідків для викладання нормативних дисциплін у ВНЗ України скасування деяких базових документів та особливості майбутньої професійної діяльності як у документальному, так і у практичному вимірах, до яких призведе впровадження нового закону України «Про вищу освіту».

 

 За результатами дискусій та розглянутих пропозицій, фахівці галузі напрацювали проект нового нормативного документу про викладання нормативних дисциплін з цивільної безпеки у ВНЗ України та обговорили можливі шляхи його упровадження.

Досвідом роботи у даній сфері ділився професор Франциско Санчес - представник Університету Кордови (Іспанія), в якому здійснюється підготовка фахівців, орієнтованих зокрема на забезпечення безпеки під час праці.

 

 

На засіданні комісії обговорювались і питання подальшого удосконалення проведення Всеукраїнських олімпіад з дисциплін: «Безпека життєдіяльності», «Основи охорони праці», «Цивільний захист», які вже котрий рік поспіль проходять в стінах Національного університету цивільного захисту України, а також конкурсів наукових робіт, заходів просвітницького характеру у даній сфері.

 

 

 

Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10