https://www.high-endrolex.com/10 Рада Європейської асоціації університетів (EUA) визнала діяльність НУЦЗУ, яка сприяє розвитку вищої освіти в Європі, і прийняла провідний виш ДСНС України у члени EUA | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.10.2014
НУЦЗУ

Рада Європейської асоціації університетів (EUA) визнала діяльність НУЦЗУ, яка сприяє розвитку вищої освіти в Європі, і прийняла провідний виш ДСНС України у члени EUA

 
24 жовтня у Гельсінкі на останньому засіданні Ради європейської асоціації університетів (EUA) була  одностайно схвалена заява Національного університету цивільного захисту України на індивідуальне повноправне членство.  Президент Європейської асоціації університетів, професор Марія Хелена Назаре в особистому листі на ім’я ректора НУЦЗУ Володимира Садкового привітала працівників вишу у якості члена EUA. 
Зокрема, президент EUA зауважує, що  Національний університет цивільного захисту України сприяє   розвитку вищої освіти в Європі. Професор Марія Хелена Назаре запрошує НУЦЗУ приймати участь у заходах і проектах Європейської асоціації університетів, спричиняючи тим впливовість академічного світу в Європі. Представлення в Асоціації соціальних партнерів вказує, що спільнота вищої освіти має свій голос. НУЦЗУ входить в п’ятірку харківських вузів, які є членами  Європейської асоціації університетів.
Треба зауважити, що членству в EUA передувала кропітка, професійна, майже вікова, діяльність  Національного університету цивільного захисту України, особливо за останні двадцять  два роки, коли у 1992 році Харківське пожежно-технічне училище  отримало статус вищого навчального закладу освіти, а трохи згодом  першим в України почало підготовку і випуск рятувальників, фахівців цивільного захисту, охорони праці, безпеки життя, екстремальних психологів для підрозділів МНС.
Крім того, навесні цьогоріч МОН України визнало НУЦЗУ лідером в інноваційній модернізації національної освіти, що вказує на визнання вишу на міжнародному рівні.
Сьогодні провідний вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій має укладені договори про співробітництво в освітній та науково-дослідній сферах із МНС Республіки Азербайджан, Гомельським інженерним інститутом МНС Республіки Білорусь, Санкт-Петербурзьким університетом МНС Російської Федерації, Воронезьким інститутом МНС Російської Федерації, Бєлгородським державним технологічним університетом ім. В.Г. Шухова Російської Федерації. Кокшетауським технічним інститутом  МНС Республики Казахстан
Також реалізуються програми «подвійних дипломів» з Технічним Університетом-Варна (Болгарія) за програмами підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр» за напрямом підготовки «Цивільний захист» та «магістр» за спеціальністю «Цивільний захист», а також реалізуються спільні проекти з Головною Школою Пожежної Служби Республіки Польща, в межах яких курсанти, студенти та науково-педагогічні працівники університету беруть участь в освітніх заходах на території Республіки Польща та ряду країн ЄС.
До речі, у 2012-2013 році Міністерство освіти і науки України визнало університет одним з лідерів національної системи рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів України. Нагадаємо, у листопаді 2012 року Національний університет цивільного захисту України отримав Гран-прі у номінації «Профорієнтаційна робота серед молоді». За багаторічну інноваційну педагогічну діяльність по модернізації освіти в Україні університет отримав почесне звання «Лідер національної освіти».
У квітні 13 року НУЦЗУ отримав гран-прі XXIII Міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра - 2013» та ХІІ Міжнародної виставки закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном» у номінації «Розвиток матеріально-технічної бази навчального закладу» і почесне звання «Лідер національної освіти» за багаторічну інноваційну педагогічну діяльність з модернізації освіти в Україні».
Півроку по тому, 14-16 листопада, навчальний заклад став переможцем у номінації «Інноваційний розвиток освіти та сучасні педагогічні технології» серед вищих навчальних закладів України I-IV рівнів акредитації, що взяли участь у Міжнародній виставці «Освіта та кар’єра – 2013».
Як зазначив ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, НУЦЗУ сьогодні є єдиним вишем у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій, та і в державі загалом, хто має право, а головне – можливість і потенціал, для навчання іноземців за тими унікальними напрямами та спеціальностями, що на сьогодні проліцензовано. І хоча цей процес, говорить генерал Садковий, протікає в умовах складної конкурентної боротьби – сьогодні в Україні навчається близько п’ятдесяти тисяч іноземців, університет посів належне місце у системі міжнародної освіти України.
Довідка:
Европейская ассоциация университетов (EUA) является основным голосом сообщества высшего образования в Европе. Членство EUA открыто для отдельных университетов и национальных конференций ректоров, а также ассоциаций и сетей высших учебных заведений. С примерно 850 образовательными институтами (членами) в 47 странах мира, EUA строит сильные университеты в Европе путем проведения целенаправленных мероприятий, направленных на поддержку их развития. Эти мероприятия включают в себя политический диалог, конференции, семинары, проекты, и более целевые услуги, такие как Программа институциональных оценок, независимой службы, посвященной подготовке докторов наук и новых консультационных услуг индивидуальных заказов под брендом EUA Solutions.
Детальніше на сайті Асоціації -  www.EUA.be
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10