https://www.high-endrolex.com/10 Спеціальне заняття з дисципліни «Виробнича санітарія» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.10.2014
НУЦЗУ

Спеціальне заняття з дисципліни «Виробнича санітарія»

Спеціальне заняття для майбутніх фахівців з охорони праці у межах вивчення дисципліни «Виробнича санітарія» на тему «Запобігання захворюванням на виробництві та покращення здоров’я працівників» провела професор кафедри гігієни та професійної патології Харківської медичної академії післядипломної освіти доктор медичних наук, професор Світлана Ткач

У всьому світі головною причиною смертності, пов’язаної з виробничою діяльністю, є професійні захворювання. Запобігання захворюванням на виробництві та покращення здоров’я працівників є одним із завданням системи охорони праці на підприємстві.

Для розкриття практичного виміру даного питання на спеціальне заняття з «Виробничої санітарії» для курсантів і студентів 2-го курсу напряму підготовки «Охорона праці» кафедрою охорони праці та техногенно-екологічної безпеки було запрошено професора кафедри гігієни та професійної патології Харківської медичної академії післядипломної освіти, доктора медичних наук, професора Світлану Ткач.

Лектор, професійна діяльність якої пов’язана з різного роду патологіями, що викликані факторами виробничого середовища та трудового процесу, розкрила питання як медичного, так і соціально-економічного характеру стосовно профілактики профзахворювань. Під час заняття професор Ткач наголосила, що недосконалість системи профілактики професійних захворювань чинить серйозний негативний вплив не тільки на працівників та їхні сім’ї, а й на суспільство в цілому. Увага зверталась на те, що профілактика набагато більш ефективна і менш затратна, ніж лікування або реабілітація. Усі країни можуть і повинні зробити конкретні кроки, щоб розширити можливості профілактики професійних захворювань.

 

За своїм змістом спеціальне заняття залишило у присутніх в аудиторії глибокі емоційні враження, оскільки супроводжувалось демонстрацією дослідних матеріалів щодо професійних патологій. Проведене заняття вкотре поглибило усвідомлення навчальною аудиторією важливості обраного фаху та сприяло формуванню знань майбутніх фахівців нового покоління.

 

Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10