https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ підписав угоду про співробітництво з Дніпропетровським державним аграрно-економічним університетом | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.10.2014
НУЦЗУ

НУЦЗУ підписав угоду про співробітництво з Дніпропетровським державним аграрно-економічним університетом

 
Предметом угоди стало спільне вирішення актуальних наукових та гуманітарних проблем державного управління у сфері удосконалення та реформування вищої освіти, підготовки фахівців вищої кваліфікації.
Як зазначила доктор державного управління, доцент, завідувач науково-дослідної лабораторії управління у сфері цивільного захисту НУЦЗУ  Світлана Домбровська, предметом угоди також є співробітництво з науковцями Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету в галузі навчально-методичної та науково-дослідної діяльності, використання іі результатів у процесі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації.
Майже два десятки налічують основні напрямки співробітництва між  науковцями-аграріями та науковцями-рятувальниками щодо механізму удосконалення спільного
вирішення актуальних наукових та гуманітарних проблем державного управління у сфері удосконалення та реформування вищої освіти, підготовки фахівців вищої кваліфікації.
Співпрацею передбачено створення спільних тимчасових авторських колективів для сумісного написання монографій за тематикою державного управління за спільними науковими напрямами дослідження; організація та проведення спільних конференцій, круглих столів, симпозіумів, семінарів з проблем держуправління із залученням провідних фахівців –практиків  та керівників вищої ланки. Крім того, Угодою передбачена спільна робота у спеціалізованій вченій раді НУЦЗУ К 64.707.03 – механізм державного управління, рецензування наукових праць, авторефератів та опонування при захисті дисертаційних робіт з державного управління.
Нагадаємо, що 26 вересня в Національному університеті цивільного захисту України було відкрито науково-дослідну лабораторію управління у сфері цивільного захисту.
Діяльність нового науково-дослідного центру спрямована на дослідження основних механізмів державного управління у сфері цивільного захисту та попередження надзвичайних ситуацій, підготовку та подання пропозицій щодо вдосконалення  нормативно-правової бази та концептуальних засад державного управління у сфері підготовки фахівців цивільного захисту, попередження екологічних катастроф та аналіз державних програм з цього напряму, розвиток державної молодіжної політики у сфері виховання та підготовки студентської молоді, застосування виховних концепцій у вищих навчальних закладах Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Одним із пріоритетних напрямів діяльності лабораторії є забезпечення функціонування спеціалізованої вченої ради, яка відкрита в університеті за спеціальністю «Механізми державного управління».
Довідка.
 Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет сьогодні – це успішна підготовка ­фахівців на 7-ми факультетах за 13 напрямами та 25 спеціалізаціями. Сьогоднішні можливості – результат більш як 90-річного шляху розвитку нашого навчального закладу.
Навчально-науково-виробничий комплекс «Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет» ефективно поєднує десятилітні традиції у навчальній, науковій та дослідницькій роботі з новітніми технологіями.
На сьогодні університет потужний заклад, в якому передають свої знання і досвід молодому поколінню 719 висококваліфікованих викладачів, у тому числі 230 у коледжах і 489 – в університеті, серед яких 43 академіки та член-кореспонденти державних і галузевих академій, 43 доктори наук, професори, 227 кандидатів наук, доцентів. 107 працівників нашого навчально-науково-виробничого центру мають нагороди та почесні звання «Заслужений працівник народної освіти України», «Заслужений діяч науки і техніки України», «Заслужений працівник сільського господарства», «Відмінник аграрної освіти». Винятково завдяки досягненням і самовідданій праці колективу агроуніверситет входить до п’ятірки кращих серед 23-х вищих аграрних навчальних закладів України.
Дніпропетровський державний аграрний університет розвивався як один із провідних вищих навчально-наукових закладів аграрної освіти України. Історія вишу бере свій початок з 1898 року. За більш ніж вікове своє  існування тут одержали ґрунтовні знання понад сорок тисяч фахівців головних галузей агропромислового комплексу держави. Майже півтисячі працівників університету набули наукових ступенів кандидатів і докторів наук. Сотні студентів і викладачів були відзначені державними нагородами УРСР, СРСР, України та інших держав
Ректор Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету -
заслужений працівник освіти України, професор Анатолій Степанович Кобець.
Всі подробиці про діяльність навчального закладу на сайті
 
 
 
 
Лариса Кошеварова, НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10