https://www.high-endrolex.com/10 Володимир Андронов: Групова динаміка є новим та ефективним методом навчання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.10.2014
НУЦЗУ

Володимир Андронов: Групова динаміка є новим та ефективним методом навчання

7 жовтня проректор з наукової роботи Національного університету цивільного захисту, доктор технічних наук полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов провів семінарське заняття з дисципліни «Екологічна безпека» для слухачів магістратури у формі групової динаміки.
Відмінність проведення заняття у такий спосіб від звичних семінарів полягає у тому, що з присутніх виділяються дві групи зі своїми лідерами і критиками, аналітиками, координаторами тощо. Навчальний матеріал засвоюється динамічно, оперативно, цікаво і незвичайно.
Так, перша група слухачів мала за мету розкрити тему надзвичайних ситуацій техногенного характеру різних рівнів на прикладі Івано-Франківської області. Друга група розглядала природні надзвичайні ситуації регіонального і державного рівня.
Як зазначив, Володимир Анатолійович, є три складових успішності групової динаміки: вміння виступати за зазначеною темою, вміло задавати питання іншій групі, а також давати влучні та доцільні відповіді на поставлені від супротивників запитання. Особливо враховується уміння відстояти свою точку зору і задати гострі питання один одному.
Слухачі магістратури підготували відео-презентації з тем екологічної безпеки, у своїх виступах звернулись до прикладів історії і підсумували, що питанням екологічної безпеки в нашому суспільстві не приділяється особливої уваги.
Після закінчення заняття Володимир Анатолійович подякував всім учасникам групової динаміки і зазначив, що основне завдання заняття не тільки навчити, а й також дати шанс слухачам магістратури відчути себе на посаді керівника і навчитися якісно працювати в групі.


Валерія Лютенко, слухач магістратури, Вікторія Коленко – прес-слуба, фото – Олексія Сіненка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10