https://www.high-endrolex.com/10 У НУЦЗУ відкрито науково-навчальний комплекс пожежної та екологічної безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.10.2014
НУЦЗУ

У НУЦЗУ відкрито науково-навчальний комплекс пожежної та екологічної безпеки

8 жовтня на кафедрі фізико-математичних дисциплін Національного університету цивільного захисту України відбулася презентація науково-навчального комплексу пожежної та екологічної безпеки.
Комплекс призначений для проведення наукових досліджень у сфері пожежної та екологічної безпеки, теоретичних і практичних занять з магістрами та ад’юнктами університету.
Як зазначив завідувач кафедри фізико-математичних дисциплін Валерій Мунтян, навчальний комплекс складається з двох приміщень, одне з яких передбачає проведення експериментальних досліджень з визначення швидкості розповсюдження горіння в залежності від рельєфу місцевості і властивостей горючого матеріалу. Тож, це приміщення обладнане металевим столом-трансформером. У другому приміщенні наразі функціонують 3 установки - з визначення коефіцієнту димоутворення матеріалів, випробувальна камера перевірки на нерозповсюджуваність горіння кабелів, установка для визначення займистості пластмас.
Науково-навчальний комплекс пожежної та екологічної безпеки можуть використовувати у своїй навчальній діяльності не тільки інші кафедри університету такі, як, наприклад, спеціальної хімії та хімічної технології, охорони праці та техногенно-екологічної безпеки, науковці науково-дослідного центру, а й працівники Українського ордена «Знак Пошани» науково-дослідного інституту лісового господарства та агролiсомелiорацiї ім. Г.М. Висоцького, що у Харкові.
У перспективі, зауважив Валерій Карпович, на базі науково-навчального комплексу пожежної та екологічної безпеки магістрами та ад’юнктами вивчатиметься дисципліна «Теорія і практика експерименту».

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дар”ї Ахмадуліної
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10