https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти НУЦЗУ заступили на оперативне чергування | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.10.2014
НУЦЗУ

Курсанти НУЦЗУ заступили на оперативне чергування

1 жовтня у Харкові в Національному університеті цивільного захисту України відбулась знаменна подія, що стала доброю традицією навчального закладу. Курсанти 2-го, 3-го та 4-го курсів на урочистому розводі заступили на оперативне чергування до навчальної пожежно-рятувальної частини університету. Уже традиційно біля стели Доблесть Пожежного, яку було урочисто відкрито у 2007 році, курсанти тримали обітницю вірності обраній справі, присягали, у разі виникнення екстремальної ситуації, своєчасно й оперативно «запобігти, врятувати, допомогти» постраждалим.
Звертаючись до курсантів, ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий побажав їм успіхів в оволодінні практичними навичками при гасінні пожеж, наказав слухатись своїх командирів та начальників караулів, завжди діяти у надзвичайній ситуації зважено та чітко.
За словами начальника навчальної пожежно-рятувальної частини майора служби цивільного захисту Івана Горпинича, у 2013-2014 навчальному році було здійснено 32 виїзди на пожежі різних ступенів складності. Особливо відзначилися курсанти при гасінні пожеж та ліквідації їх наслідків, що сталися на деревообробному складі по проспекту Постишева, 93, у приміщенні офісної будівлі на вул. Греківська, 77-А, і багатьох інших підприємствах та об'єктах різних форм власності, а також у приватному секторі і квартирах. Результативна та оперативна діяльність при гасінні пожеж та ліквідації їх наслідків 10 майбутніх рятувальників була заохочена керівництвом університету – почесними грамотами, короткотерміновими відпустками.
Урочистою посвятою в «оперативне» життя став ритуал передачі бойового одягу курсантами 5-го курсу своїм молодшим товаришам – курсантам 2-го курсу, які щойно заступили на чергування. У повній амуніції за сигналом «Тривога!», на пожежних автомобілях «новачки» виїхали на імітований оперативний виклик.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова, відео - Дар'ї Ахмадуліної

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10