https://www.high-endrolex.com/10 Зміцнення професійних взаємозв’язків НУЦЗУ з фахівцями Теруправління Держгірпромнагляду України у Харківській області | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.10.2014
НУЦЗУ

Зміцнення професійних взаємозв’язків НУЦЗУ з фахівцями Теруправління Держгірпромнагляду України у Харківській області

     Головний державний інспектор Теруправління Держгірпромнагляду України у Харківській області Олена Зубкова для загалу майбутніх фахівців за напрямом підготовки «Охорона праці» 30 вересня 2014 року  провела лекцію за змістом проблемних в умовах сьогодення питань наглядової діяльності у сфері охорони праці.

     Під час заняття, очолені своїми кураторами, присутні в аудиторії курсанти і студенти 1-6 курсів напряму підготовки «Охорона праці» були ознайомлені зі змінами у структурі та особливостях діяльності Теруправління Держгірпромнагляду України у Харківській області, статистичними даними щодо випадків травматизму у регіоні за 2014 рік та їх динамікою протягом останніх років.

     Головний державний інспектор розкрила особливості розслідування резонансних нещасних випадків на виробництві, що сталися останнім часом у харківському регіоні.

     Акцентувалась увага і на особливостях тих чи інших причин травматизму в сучасних умовах трудової діяльності, серед яких трапляються і суїцидальні випадки, а також галузях, що виступають лідерами за показниками випадків травматизму та смерті під час виконання трудових обов’язків.

    Олена Зубкова звернула увагу на реалії сьогодення, що зумовлюють, на перший погляд, парадоксальну ситуацію, роблячи найнебезпечнішою соціально-культурну сферу. Саме тут, за словами фахівця, кількість нещасних випадків є найбільшою. Цей факт, як і позитивна динаміка зменшення кількості нещасних випадків у сфері виробництва, пояснюються спадом потужностей виробництва, відносною занедбаністю промислового комплексу та великою кількістю працюючих у соціально-культурній сфері. Підґрунтям існуючої ситуації названі і недонавченість працюючого персоналу, недостатня організаційна робота керівництва та, безумовно, безвідповідальне недотримання правил безпеки праці.

    Головний державний інспектор Теруправління Держгірпромнагляду України у Харківській області зупинилась і на нюансах професійної діяльності фахівців сфери охорони праці, які інколи змушені працювати в умовах гасла: «Чекай випадку!». На жаль, лише після настання нещасних випадків керівники деяких установ та організацій, нарешті усвідомлюючи весь тягар відповідальності, звертають належну увагу на питання охорони праці і починають піднімати їх на визначений нормативно-правовим полем рівень.

     Після завершення лекції з метою подальшого удосконалення практичної складової при підготовці фахівців у сфері охорони праці науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки обговорили подальші грані взаємодії з колегами Теруправління Держгірпромнагляду України у Харківській області.

                                                                  Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10