https://www.high-endrolex.com/10 Психологи НУЦЗУ підвищують свій професійний рівень | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.09.2014
НУЦЗУ

Психологи НУЦЗУ підвищують свій професійний рівень

Провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології кандидат психологічних наук Наталія Оніщенко стала учасницею спеціалізованого навчального семінару «А-В-С психологічної допомоги потерпілим в зоні бойових дій та їх рідним», який пройшов 19-21 вересня 2014 року у Львові на філософсько-богослофському факультеті Українського Католицького Університету.

 

Програма семінару передбачала стисле висвітлення основних компонентів (A-B-C) таких тем та опрацювання базових практичних навичок допомоги :

Гостра реакція на травматичну подію. Принципи першої психологічної допомоги.

Основи психотравматології. Травма та її наслідки. Посттравматичний стресовий розлад. Принципи обстеження та діагностики. Супутні розлади та проблеми. Огляд сучасних протоколів лікування ПТСР. Огляд травмофокусованої когнітивно-поведінкової терапії (ТФ-КПТ) та методу десенсибілізаціїта репроцесуалізації травми з допомогою руху очей (EMDR).

Базові навички допомоги при ПТСР: психоедукація, стабілізація; техніки емоційної регуляції та коупінгу з симптомами ПТСР; імагінативні/наративні техніки опрацювання травматичної пам’яті.

Особливості роботи з військовими та залучення їх до одержання психологічної допомоги.

Базові навички допомоги дітям з ПТСР: набір технік коупінгу для дітей, залучення рідних.

Пережиття втрати. Базові принципи підтримки особи, що переживає втрату. Ускладнена реакція втрати, особливості допомоги.

Психологічна адаптація до наслідків поранень (втрата кінцівки, зору і т.п.). Принципи психологічної підтримки. Розлади адаптації, особливості допомоги.

Принципи організації послуг потерпілим. Рівні допомоги. Принципи роботи спеціалізованих програм допомоги. Робота в команді. Принципи психогігієни і захисту від вигорання.

 

Учасники отримали відповідний сертифікат.

Лабораторія екстремальної та кризової психології, прес-служба НУЦЗУ

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10