https://www.high-endrolex.com/10 Науковці Національного вузу ДСНС України гідно презентували досягнення університету під час проведення у Харкові українсько-польських «Наукових Пікніків» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.09.2014
НУЦЗУ

Науковці Національного вузу ДСНС України гідно презентували досягнення університету під час проведення у Харкові українсько-польських «Наукових Пікніків»

 
В рамках «Наукових Пікніків» на майданчику перед кіно-концертним залом «Україна» його учасники провели різні експерименти, досліди, кожен охочий зміг відчути себе справжнім рятувальником-пожежником або відчути себе людиною кам'яного століття.
Крім того, розповіли про ази прикладної математики, магнітні властивості речовин. Також відвідувачі змогли побачити інтерактивні експонати «Парадокс-шоу», живі шахи, сонячні диски і батареї, маятники, гіроскопи.
Харків є співорганізатором цього заходу. «Наукові Пікніки» проходять в місті вдруге. Вперше вони пройшли в 2013 році і зібрали близько 5 тис. відвідувачів. Проводились «пікніки» в Харківському національному університеті ім. В. Каразіна, цього року їх вирішили провести просто неба, що має привернути ще більше їх учасників.
У «пікніках» взяла участь 21 команда з харківських вишів і наукових центрів -   університету цивільного захисту України, університету ім. Каразіна, «ЛандауЦентра», технічного університету «ХПІ», медичного університету, університету міського господарства ім. Бекетова,  аерокосмічного університету ім. Жуковського та інших вишів і освітніх центрів, які представили понад 50 наукових експозицій.
Як зауважив у своєму інтерв’ю прес-службі НУЦЗУ проректор з наукової роботи Володимир Андронов,  захід  має не тільки привабливу і креативну назву.  «Наукові Пікніки» покликані водночас  розповісти про науку і наукові досягнення вишів, і бути спрямованим на розкриття потенціалу школярів. Відвідавши «пікніки», майбутні абітурієнти  визначаться з вибором майбутньої професії та університету. На думку професора Андронова, відкритий простір саду Шевченка зробив захід більш масштабнішим.
Координатор проекту в Україні Анна Возняк висловила подяку ректорові НУЦЗУ Володимиру Садковому за внесок у організацію та проведення свята науки через участь команди провідного вишу ДСНС України. Організатори наукового заходу для молоді сподіваються, що і надалі «Наукові Пікніки» прикрасить участь Національного університету цивільного захисту України. Науковці університету, кожний особисто, отримали Подяки за допомогу та сприяння в організації та проведенні П українсько-польських Наукових Пікніків. НУЦЗУ отримав Диплом учасника.
Як повідомляють новини сайту Харківської міськради, цьогоріч «Наукові пікніки» проходять в семи містах України. Просвітницьку та популяризаційну програму вже провели у Львові, Тернополі, Дніпропетровську та Кривому Розі. Після Харкова естафету приймуть Київ і Луцьк.
«Наукові Пікніки» в Україні організовує польський фонд «Wspólna Europa» при підтримки фонду «Освіта для демократії», програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука та низки місцевих партнерів. У Харкові співорганізатори заходу - Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Українсько-польський культурно-освітній центр ХНУГХ ім. А. Бекетова і Харківський міський центр дозвілля молоді.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова, НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10