https://www.high-endrolex.com/10 Рятувальників НУЦЗУ з нагоди їх професійного свята вітав симфонічний оркестр Харківської обласної філармонії | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.09.2014
НУЦЗУ

Рятувальників НУЦЗУ з нагоди їх професійного свята вітав симфонічний оркестр Харківської обласної філармонії

15 вересня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України академічний симфонічний оркестр Харківської обласної філармонії дав концерт напередодні Дня рятівника.
Науково-педагогічні працівники, курсанти та студенти, ветерани вишу Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також гості свята почули музичні твори Дунаєвського, Штрауса, Дворжака, а також попурі на тему зарубіжних і українських народних пісень.
«Незвичайний концерт, - зазначив Директор-головний диригент Харківської філармонії, заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко,- покликаний донести прекрасне, чаруюче, піднесене у душі людей у погонах. Те, що музиканти у смокінгах грали прямісінько на навчально-тренувальному полігоні - тільки надихало їх на більшу віддачу та творчість. До речі, нам не звикати - оркестр Харківської філармонії виступав у військовому госпіталі, перед льотною частиною в Чугуєві, а також перед переселенцями із зони АТО в таборі «Ромашка»».
Із непідробною цікавістю слухали рятувальники твори популярної класичної музики. Живий звук, безпосередній контакт із слухачем дозволив присутнім зануритись у прекрасний світ класичної музики.
«Рятувальники гарантують безпеку, рятують життя і здоров’я людей, - зауважив проректор університету полковник служби цивільного захисту Андрій Ромін, - класична музика лікує, рятує й насичує їх духовний, потаємний світ, дбає про моральне здоров’я, залучає до прекрасного. А виконуємо ми одну благородну місію – заради порятунку людини. Незвичайним для курсантів було почути класичну музику на навчальному полігоні, бо вони щодня відпрацьовують тут дії з рятування людей. Це стало для них справжнім святом. До речі, в історії навчального закладу такий захід відбувся уперше, і ми упевнені – не востаннє».
У свою чергу фахівці університету дали майстер-класи музикантам з надання першої медичної допомоги. Вони продемонстрували, як за допомогою підручних засобів надати долікарську допомогу постраждалим при переломах кінцівок, травмі голови, запамороченні, серцевому нападі, кровотечі, ушкодженні хребта.
У захваті від почутого і побаченого залишились усі, тож, у перспективі - спільні плани на майбутнє.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дар’ї Ахмадуліної

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10