https://www.high-endrolex.com/10 Першокурсники НУЦЗУ присягнули на вірність Українському народові | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.09.2014
НУЦЗУ

Першокурсники НУЦЗУ присягнули на вірність Українському народові

13 вересня 185 курсантів Національного університету цивільного захисту України склали Присягу служби цивільного захисту. Урочистості відбулися на Меморіалі Слави – священному та почесному місці для кожного харків’янина. Цьогоріч в однострої першокурсників вишикувались 22 представниці прекрасної половини людства. Першокурсники перед шанованими гостями, ветеранами, батьками та рідними присягнули на вірність своїй Батьківщині, своєму народові, готовність щомиті захистити життя людини у будь-якій надзвичайній ситуації.
На урочистій церемонії були присутніми директор Департаменту ресурсного забезпечення Державної служби України з надзвичайних ситуацій Костянтин Моргун, представники Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, Департаменту науки і освіти ХОДА, Управління державної пенітенціарної служби України в Харківській області, Головних управлінь та Управлінь ДСНС України в областях, громадськості та духовенства, вищих навчальних закладів, ветерани пожежної охорони, батьки.
До першокурсників звернувся директор Департаменту ресурсного забезпечення Державної служби України з надзвичайних ситуацій Костянтин Моргун. Він зачитав привітання Голови Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, в якому йшлося: «…Урочисте свято складання Присяги служби цивільного захисту – це момент високої довіри, яку суспільство виражає молодому поповненню. Це момент настання нового етапу особистої зрілості й відповідальності перед державою, людьми, вашими рідними і близькими. Попереду на вас чекає безліч радісних і буденних, тривожних і повчальних подій; складна школа життя і служіння професійному обов’язку, взірцем якого є і повсякденна праця ваших старших товаришів у підрозділах ДСНС України, і мужність пожежних – героїв Чорнобиля, і великий досвід наших дорогих ветеранів». Костянтин Моргун побажав першокурсникам успішного навчання, мудрих товаришів, зростати професійно, продовжувати кращі традиції служби цивільного захисту, з честю виконувати завдання рятувальників – запобігти, врятувати, допомогти.
З вітальним словом до юнаків та дівчат звернувся ректор навчального закладу генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий: «Сьогодні 185 курсантів-першокурсників поповнили ряди служби цивільного захисту. Складання Присяги – це початок нового етапу особистісної зрілості та відповідальності перед нашою державою, перед людьми, перед рідними та близькими». Володимир Садковий побажав курсантам оволодіти вищою наукою добра, чесності, справедливості, великої любові до людей.
Серед «новоспечених» курсантів – першокурсниця факультету пожежної безпеки Дар’я Дорошенко. «Я дуже хвилювалася, - поділилась вона своїми враженнями. – Це надзвичайно урочисто, відповідально. Відтепер я не можу схибити у навчанні, службі, бо свідомо виявила бажання присвятити себе гуманній, благородній, але водночас небезпечній професії рятувальника. Розумію, що віднині для мене – сувора дисципліна, розпорядок дня, фізичні навантаження. Я до цього готова». Дівчина хоче бути інспектором пожежної та техногенної безпеки і докладе всіх зусиль, аби її мрія здійснилась. Саме в цьому Дар’ю підтримують батьки й рідні, а сьогодні – керівництво обраного нею факультету.
Вітали першокурсників шановані ветерани, по-батьківськи благословивши їх у добру путь та побажавши успіхів у навчанні та службі.
За доброю традицією, православний священик окропив святою водою майбутніх фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Присутні вшанували пам'ять загиблих в роки Великої Вітчизняної війни хвилиною мовчання та поклали квіти до Вічного вогню.
Завершився ритуал складання Присяги служби цивільного захисту урочистим проходженням особового складу університету.

 
Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео - Дар’ї Ахмадуліної
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10