https://www.high-endrolex.com/10 Напередодні дня складання Присяги курсанти-першокурсники соціально-психологічного факультету НУЦЗУ поділились, що ж для них значить клятва вірності своєму народові | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.09.2014
НУЦЗУ

Напередодні дня складання Присяги курсанти-першокурсники соціально-психологічного факультету НУЦЗУ поділились, що ж для них значить клятва вірності своєму народові

13-го вересня на Меморіальному комплексі Слави курсанти-першокурсники дадуть клятву вірності українському народові. 186 курсантів урочисто приймуть обітницю вірності своїй Батьківщині. Напередодні цього знаменного у житті кожного курсанта дня першокурсники соціально-психологічного факультету поділились своїми думками щодо значимості ритуалу прйняття Присяги.
Ярослав Данилюк, курсант 1-го курсу соціально-психологічного факультету (СПФ):
«Для мене Присяга – це великий крок в житті. І цей крок значно вплине на моє майбутнє. Професія рятувальника допоможе мені стати  великим воїном, який буде відданим своїй державі, буде боротися за її честь. І я повинен цим  пишатись і боротися за честь моєї Батьківщини. Це велике свято для мене».
Віталій Умінський, курсант 1-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки:
«Вступ до НУЦЗУ – важливий крок у моєму житті. З прийняттям Присяги ми стаємо більш відповідальними, дисциплінованими та з честю відносимось до служби. Мені приємно  примкнути до лав величезної, сміливої, мужньої, гордої, справжньої і щиросердної родини рятувальників.  На мою думку, я зробив
правильний вибір у своєму житті».
Владислав Серяєв, курсант 1-го курсу соціально-психологічного факультету (СПФ):
«Я дуже хвилююсь перед цією знаменною подією, бо свідомо виявив бажання присвятити себе гуманній, благородній, але водночас небезпечній професії рятувальника. Розумію, що прийняття Присяги для мене – це сувора дисципліна, розпорядок дня, фізичні навантаження. Але це вже не новина: курс молодого бійця довів, що я готовий до випробувань».
Іван Юхименко, курсант 1-го курсу соціально-психологічного факультету (СПФ):
«Присяга – це перш за все, урочисте свято, яке можна назвати головною подією в житті. Усі  курсанти-першокурсники 13 вересня 2014 року на священному місці, на Меморіальному комплексі Слави, дадуть клятву. КОЖЕН  КУРСАНТ СТАВИТЬСЯ ДО ЦЬОГО СВЯТА ДУЖЕ  ВІДПОВІДАЛЬНО. Всі ми розуміємо, що з роками слова клятви будуть набувати значимості. Після 5-ти років навчання я хочу отримати кваліфіковані знання і стати справжнім фахівцем своєї справи».
Павло Великий, курсант 1-го курсу соціально-психологічного факультету (СПФ):
«Для мене Присяга – це перехід до нового ступеня життя, більш дорослого та відповідального. В житті, в якому з тобою ніхто не буде «гратися», ти сам будеш відповідати за свої вчинки, а всі правила та обов´язки будуть прописані в уставі. Після Присяги ми всі опиняємося у школі справжніх офіцерів, а складемо її на найсвятішому місці у Харкові».
Олександр Томчук, курсант 1-го курсу соціально-психологічного факультету (СПФ):
«Багато курсантів,  думаючи про Присягу, уявляють цей день, як просту формальність. Але я вважаю, що її прийняття це не просто зачитання клятви на вірність народу, але це новий рівень в житті людини. Прийнявши Присягу, ми можемо з гордістю носити погони та допомагати людям».
Роман Кременєв, курсант 1-го курсу соціально-психологічного факультету (СПФ):
«Для декого Присяга – це простий набір слів, але не для мене. Для мене це клятва українському народові, своїй Батьківщині. Клятва  на вірність. Я відповідально ставлюсь до цього, тому, що в житті мало таких подій, які вирішують подальшу долю. Тому я з гордістю вдягаю погони і сподіваюсь що стану справжнім фахівцем своєї справи».
 
 
 
 
 
Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10