https://www.high-endrolex.com/10 Ректор НУЦЗУ зустрівся із першокурсниками на навчальному полігоні | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.08.2014
НУЦЗУ

Ректор НУЦЗУ зустрівся із першокурсниками на навчальному полігоні

У Національному університеті цивільного захисту України 163 юнаки та 22 представниці слабкої статі проходять курс молодого бійця на навчально-тренувальному полігоні в урочищі Фігурівка Харківської області. 18 серпня до першокурсників навчального закладу завітав ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Він вітав молоде поповнення рятувальників, зазначивши, що табірний збір для першокурсників вишу Державної служби України з надзвичайних ситуацій – своєрідна школа гарту, випробування на міцність, витривалість, товариські стосунки, побажав їм успіхів у набутті нових знань та опануванні обраної професії, а також по-батьківськи дав слушні поради юнакам та дівчатам.
185 першокурсників Національного університету цивільного захисту України знайомляться із вимогами cтатутів, структурою та основними завданнями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, розпорядком дня університету, курсантськими обов’язками, звикають до фізичних та психологічних навантажень.
«Важкувато доводиться звикати до розпорядку дня, - говорить курсант першого курсу факультету пожежної безпеки Дар’я Дорошенко. – Даються взнаки і заняття з фізичної підготовки, а особливо, підшивання підкомірця, хоча вмію тримати голку в руках. Але до всього звикаєш. Саме тут я розумію, що усвідомлено обрала професію рятувальника, хочу служити обраній справі, захищаючи життя і здоров’я людей у будь-яких надзвичайних ситуаціях».
На початку вересня першокурсники Національного університету цивільного захисту України складуть Присягу на вірність українському народові. Урочистості відбудуться на священному для харків’ян місці - Меморіалі Слави. Саме тоді курсанти покажуть свій стройовий вишкіл, витривалість та відчеканений крок, чому навчились протягом курсу молодого бійця на навчально-тренувальному полігоні університету.

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУфото - ради самоврядування перших курсів університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10