https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти і працівники Національного університету цивільного захисту України представлятимуть Державну службу з надзвичайних ситуацій на військовому параді з нагоди 23-ої річниці Дня Незалежності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.07.2014
НУЦЗУ

Курсанти і працівники Національного університету цивільного захисту України представлятимуть Державну службу з надзвичайних ситуацій на військовому параді з нагоди 23-ої річниці Дня Незалежності

 
 
 
24 серпня  День Незалежності України  в Одесі і Києві відсвяткують військовими парадами. Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко. Понад 150 офіцерів і курсантів НаціональногоУніверситету цивільного захисту України візьмуть участь у святковому параді до Дня Незалежності нашої держави. Парадний розрахунок ДСНС очолить ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант Володимир Садковий. 
Про це повідомив прес-службі університету проректор зі служби НУЦЗУ полковник  служби цивільного захисту Олег Семків.  «Для участі у параді курсанти 2-го, 3-го, 4-го курсів проходили ретельний відбір за фізичними характеристиками, стройовою виправкою, з урахуванням   зросту 175-185 см. Парадна коробка  університету Держслужби з надзвичайних ситуацій  складатиметься зі 120 курсантів та 10 офіцерів навчального закладу», - повідомив полковник Семків.
Вже наступного тижня, з 28 липня, парадний розрахунок НУЦЗУ буде передислокований до місць тренування у Київ. Відповідальним за підготовку до параду призначено проректора зі служби, полковника Олега Семківа і під його керівництвом до 23 серпня проходитимуть тренування  парадної коробки НУЦЗУ, які проходитимуть спільно з іншими військовими та спеціальними формуваннями. І вже у день свята Незалежності Хрещатиком крокуватимуть рятувальники на чолі з генералом Садковим.
 «Днями  учасники параду виїдуть до  Києва,  де щодня, на протязі майже місяця  на репетиціях карбуватимуть свій стройовий вишкіл», - зауважив ректор НУЦЗУ.
Генерал Садковий запевняє, що майбутні рятувальники - курсанти НУЦЗУ, на параді покажуть високий стройовий вишкіл. Ще близько 20 осіб із числа особового складу навчального закладу  знаходитимуться в резерві та групі забезпечення. Серед учасників параду, багато офіцерів та курсантів, які  не раз на ділі доводили свій високий професіоналізм, рятуючи людей із біди та ліквідовуючи наслідки надзвичайних ситуацій. А серед командированих із числа офіцерського складу будуть і ті, які вже брали участь у військових   парадах до Дня Незалежності у 2003, 2009, 2010-му роках.
Святкові заходи з нагоди 23 річниці Незалежності України та парад відбудуться 24 серпня, на Хрещатику. На цій вулиці, напередодні, пройде  загальна репетиція, в якій  візьмуть участь представники усіх силових відомств, що задіяні у параді. Під час  генеральної репетиції  дійство буде проходити із залученням бойової та спеціальної техніки.  
Згідно з Указом «Про відзначення 23-ї річниці незалежності України» (http://www.president.gov.ua/documents/17912.html),  військовий парад з нагоди Дня Незалежності проводиться з метою гідного відзначення цієї події, сприяння консолідації суспільства навколо ідей державності та соборності України, утвердження у громадян почуття патріотизму і поваги до своєї держави.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10