https://www.high-endrolex.com/10 Працівники НУЦЗУ Андрій Побідаш і Олексій Косолапов увійшли до складу зведеного загону психологів ДСНС, які наразі працюють у Слов’янську | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.07.2014
НУЦЗУ

Працівники НУЦЗУ Андрій Побідаш і Олексій Косолапов увійшли до складу зведеного загону психологів ДСНС, які наразі працюють у Слов’янську

Жителям міста Слов’янськ  увійти у звичний для них ритм життя допомагають  психологи ДСНС України. Протягом 4 днів психологи ДСНС України спілкуватимуться з людьми у кожному домі, з’ясуватимуть  та вирішуватимуть їхні проблеми. 
З 16 до 19 липня у місті  Слов’янськ група психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій  розпочала допомогу  жителям міста увійти  в звичний для них ритм життя. Серед рятувальників душ  працюють начальник відділення впровадження психотренінгових технологій  науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ, кандидат психологічних наук капітан служби цивільного захисту Андрій  Побідаш і начальник сектора психологічного забезпечення НУЦЗУ, капітан служби цивільного захисту Олексій Косолапов.
Більшість людей розгублені та налякані неочікуваним руйнуванням звичних життєвих стереотипів та усталеного порядку життя. Найбільш вразливі – діти. Навіть, дуже малі, вони переживають такі ж сильні почуття з приводу травматичних подій, як і доросла людина.
Як вже повідомляв сайт новин університету,  науковцями науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України опрацьоване питання науково-методичного забезпечення діяльності психологів ДСНС України щодо психологічної допомоги вимушеним переселенцям.
 Підкреслюючи важливість діяльності служби психологічного забезпечення, Голова ДСНС України Сергій Бочковський під час недавнього свого виступу зауважив, що повсякденна робота психологів – це важлива складова державної політики у сфері цивільного захисту, яка дає змогу зменшити та нейтралізувати негативні психічні стани і реакції постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій.
“Зараз у Слов’янську для вирішення нагальних проблем працює оперативний штаб,
фахівці якого надають допомогу  людям щодо  розміщення, забезпечення харчуванням, а також супровіду та посадки на потяги до  Києва,  Харкова, іншіх регіонів. . Службою ДСНС організовано взаємодію з бригадами Обленерго щодо обстеження територій вздовж ліній електропередач (вже обстежено близько 80 га. території Слов’янська та району). Одним із першочергових завдань є розміновування території міста. Оскільки більшість об’єктів після звільнення міста залишаються замінованими. Тож групи піротехнічних робіт ДСНС України спільно з підрозділами МВС та Міноборони проводять  відповідні роботи”, - зазначив Голова ДСНС України  Сергій Бочковський 14 липня під час  брифінгу з питань відновлення систем життєзабезпечення у м. Слов’янськ.
 Голова ДСНС України  повідомив, що тільки протягом останнього тижня у м. Слов’янськ та районі піротехнічними підрозділами ДСНС України було виявлено та вилучено близько трьох тисяч одиниць боєприпасів, з них – 100 мінометних мін, 69 бойових гранат, 6 реактивних боєприпасів та більше 2 тисяч інших вибухонебезпечних предметів. Проводиться перевірка усіх адміністративних будівель міста на наявність у них вибухонебезпечних предметів (вже перевірено 94 споруди).
Сергій Бочковський також зазначив, що спільно з рятувальниками, у місті ведуться роботи щодо відновлення електропостачання. Всього до електромережі вже підключено близько 55 тисяч абонентів (більше 70% жителів міста). Електропостачання також підключено до міської ради, лікарні, прокуратури та інших адміністративних будівель.
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10