https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти інституту показали високий професіоналізм під час гасіння пожежі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.07.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсанти інституту показали високий професіоналізм під час гасіння пожежі

14 липня о 14 годині 20 хвилин в 9-поверховому житловому будинку, що по вулиці Сумгаїтська, виникла пожежа у квартирі на 3-му поверсі. До місця виклику прибуло перше відділення навчальної пожежно-рятувальної частини інституту на чолі з начальником підполковником с.ц.з. Д.В. Лесечком. Як вдалося з’ясувати під час розслідування, пожежа сталася внаслідок короткого замикання електропроводки на кухні. По прибуттю до місця пожежі вогонь охопив усю квартиру, тому особовим складом НПРЧ було організовано ланку ГДЗС, яка проводила евакуацію мешканців даного будинку. Особовим складом чергового караулу НПРЧ було евакуйовано 7 мешканців, даного будинку з них 4 дитини та кількамісячне немовля. Діти отримали отруєння продуктами горіння, проте нині стан їх здоров’я задовільний, життю нічого не загрожує. Задимлення сходової клітини було настільки щільним, що довелося евакуйовувати мешканців 4-го, 5-го та 6-го поверхів. Всього з будинку було евакуйовано рятувальниками 30 мешканців.
У результаті пожежі вогонь завдав значних збитків, знищив меблі та речі домашнього вжитку. За попередніми підрахунками сума збитків склала 150000 гривень. Боротьба з вогнем тривала 4 години. До ліквідації пожежі було залучено 3 чергових караули пожежно-рятувальних підрозділів міста, а також підрозділ навчальної пожежно-рятувальної частини Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки.
Під час ліквідації даної пожежі начальником зміни оперативно-координаційного центру підполковником с.ц.з. П.М. Порохняком були відмічені кращі курсанти, які приймали участь в ліквідації пожежі, а саме:
 рядовий с.ц.з. Станіслав Сергійович Гаврилко, курсант 32 навчального взводу (робота в ланці ГДЗС);
 сержант с.ц.з. Максим Олексійович Запаско, курсант 32 навчального взводу (робота в ланці ГДЗС);
 молодший сержант с.ц.з. Олександр Анатолійович Ганус, курсант 32 навчального взводу (робота в ланці ГДЗС);
 рядовий с.ц.з. Олександр В’ячеславович Тверезовський, курсант 32 навчального взводу;
 сержант с.ц.з. Сергій Сергійович Павленко, курсант 32 навчального взводу.
 



Дмитро Лесечко,
начальник НПРЧ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10