https://www.high-endrolex.com/10 Вихованці інституту відвідали пожежно-технічну виставку | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.07.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Вихованці інституту відвідали пожежно-технічну виставку

Минулого тижня магістри 54 групи факультету техногенної безпеки та охорони праці відвідали пожежно-технічну виставку при Управлінні ДСНС України в Черкаській області за ініціативи професора кафедри гуманітарних наук та іноземних мов Т.Д. Чубіної. Екскурсія відбулася після успішного завершення вивчення предмету «Організація соціально-гуманітарної підготовки в ДСНС України ».
Завідувач пожежно-технічної виставки Т.І. Андрійчук ознайомив студентів з історією створення виставки, провів лекцію, ознайомив з експонатами залів історії пожежної охорони, профілактики, пожежно-рятувальної служби та пожежно-рятувальної техніки та засобів зв’язку.

Історична довідка: 14 жовтня 1986 року за участю представників партійних та державних органів, керівництва УВС Черкаського облвиконкому, ветеранів МВС, особового складу гарнізону пожежної охорони була відкрита пожежно-технічна виставка, про що було зроблено запис в книзі відгуків.
Завдання виставки - широкий показ нового обладнання, ознайомлення з передовим досвідом роботи в сфері пожежної справи, організація навчання населення основних правил протипожежного захисту та безпечної поведінки, а також популяризація професії пожежного-рятівника.
У залах виставки, загальною площею 300 кв. м, наявно багато матеріалів, що висвітлюють історію розвитку та сучасний стан пожежної охорони в державі та області.
Експозиція виставки знайомить відвідувачів з історією пожежної справи, пожежно-профілактичними заходами, що здійснюються на об’єктах народного господарства та житловому секторі, бойовими та трудовими буднями, наявною технікою та засобами зв’язку, системами сповіщення та гасіння пожеж.
В експозиції виставки широко представлені матеріали і предмети, які в свій час призвели до виникнення пожеж, а також рекомендації людям, що потрапили в надзвичайну ситуацію.
На виставці створений та діє кабінет технічної інформації, де кожний бажаючий відвідувач може отримати кваліфіковану консультацію з питань протипожежного захисту та набути елементарних знань під час проведення екскурсії з безпечної поведінки життєдіяльності людини.
Виставка має свій кінолекційний зал, обладнаний сучасними засобами показу та інформації. Відвідувачі можуть переглянути відеоматеріали, фрагменти гасіння пожеж, рятування людей, які потрапили в надзвичайну ситуацію, тут демонструються кращі роботи та поробки дітей по підсумках оголошених конкурсів, вікторин і т.п.
За час свого існування пожежно-технічна виставка встигла завоювати популярність серед широких верств населення. Її відвідують діти, учні, студенти вищих та середніх навчальних закладів.
За роки свого існування проведено близько 4-х тисяч екскурсій, її відвідало близько 100 тисяч громадян, проведено 32 екскурсії з відвідувачами 15 іноземних держав.
Тут постійне місце зустрічі, в будні та свята, ветеранів пожежної охорони, проведення семінарів - нарад, уроків мужності, посвячення в професію, прийняття присяги, вручення форменого одягу особам, які вперше прийняті на службу в підрозділи ДСНС, круглих столів, днів відкритих дверей, героїчної і трудової слави.
Працівники пожежно-рятувальної виставки постійно піклуються про створення, вдосконалення й оновлення виставочних експонатів. Так, у 2009 році створено Чорнобильську експозицію, оновлено стенд ветеранів пожежно-рятувальної служби.
Про роботу виставки говорять багато відгуків, що фіксуються у спеціальному журналі, який ведеться з початку її існування.

 

 





Тетяна Чубіна
професор кафедри ГН та ІМ, д.і.н., проф.
за матеріалами сайту:http://www.ck.mns.gov.ua/content/vistavka.html

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10