https://www.high-endrolex.com/10 У гуртожитку НУЦЗУ розміщені абітурієнти з Донецької області | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.07.2014
НУЦЗУ

У гуртожитку НУЦЗУ розміщені абітурієнти з Донецької області

Наприкінці червня до Харкова, в Національний університет цивільного захисту України прибули шість сімей з Донбасу. Майбутні абітурієнти НУЦЗУ  разом із батьками прибули до першої столиці на зовнішнє незалежне оцінювання знань. Ця сесія проводиться з 1 по 15 липня для харківських абітурієнтів, які не змогли пройти тестування з поважної причини в червні під час основної сесії, а також для абітурієнтів з Донецької, Луганської областей та Криму. Сьогодні, 8 липня, у Харкові всі складають головний екзамен – математику. 
Якщо ЗНО пройде успішно, буде здано екзамен з фізо і пройдено психомедичний огляд, дівчина і п’ять хлопців будуть навчатись в університеті ДСНС, повідомив прес-службі старший викладач-методист факультету цивільного захисту НУЦЗУ, підполковник служи цз Валерій Шевєлін.
У Харкові,  в 29-ти пунктах тестування,  проходить ЗНО для абітурієнтів з Донбассу.
Як повідомила  прес-службі університету головний спеціаліст Департаменту освіти Вікторія Литвинова, 18 пунктів працюють на базі вишів, 11 - у школах Харкова.
Для участі у додатковій сесії в Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти зареєструвалися 7 тис. 744 чоловіки, з яких 4113 - з Луганської області, 3555 - з Донецької, 69 - з Харківської, сім - із Криму.
 «Жителі інших областей при перереєстрації на проходження ЗНО самі обрали Харків. Це найбільша кількість учасників додаткової сесії у порівнянні з іншими регіональними центрами. У зв'язку з цим пункти тестування були організовані не тільки на базі вишів, але і в 11-ти школах міста Харкова. Загальноосвітні установи залучатимуться для проведення наймасовіших тестів: українська мова та література - 4 липня, математика - 8 липня, історія України - 10 липня», - повідомила Вікторія Литвинова. За її словами, до роботи пунктів тестування залучені вчителі, які пройшли необхідну підготовку і брали участь у проведенні основної сесії. Всього буде працювати близько 1 тисячі педагогів.
Процедура тестування ЗНО  під час додаткової сесії практично не відрізняється від основної, керівники пункту забезпечують таке ж жорстке дотримання регламенту, заходів безпеки та вимог до абітурієнтів. Єдина відмінність - учасникам тестів дозволяють зайти в аудиторію аж до самого початку тестів, якщо вони не встигли вчасно дістатися.
Так, наприклад, 4 липня  у  Харківській гімназії № 46 ім. М. В. Ломоносова,  тести з української мови та літератури тривали  протягом трьох годин. Абітурієнти виконували 60 тестових завдань і одне у вигляді розгорнутої відповіді на запропоновану дискусійну тему. 15 класів  були розраховані на 225 чоловік - по 15 у кожному. Під час додаткової сесії розкриття пакетів із завданнями відбувається в суворій відповідності з регламентом, повідомляє сайт новин Харківської міськради.
Як розповіли перед проведенням тестування гості з Донецької та Луганської областей, Харків в якості місця проходження ЗНО вони обрали через географічну близькість або ж тому, що тут проживають їхні родичі. Для тих, кому ніде зупинитися, деякі виші надали місця в гуртожитках.
Нагадаємо, основна сесія ЗНО пройшла з 3 по 27 червня з 14-ти навчальних предметів.
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10