https://www.high-endrolex.com/10 У консолідованому рейтингу ВНЗ України у 2014 році НУЦЗУ є лідером серед вишів у галузі цивільного захисту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.07.2014
НУЦЗУ

У консолідованому рейтингу ВНЗ України у 2014 році НУЦЗУ є лідером серед вишів у галузі цивільного захисту

У рейтингу взяли участь  30 вишів Харкова. Національний університет цивільного захисту Україні  посів 12 позицію серед вищих навчальних  закладів першої столиці після Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Консолідований рейтинг вузів України у 2014 році включив 292 вищих навчальних заклади III-IV рівнів акредитації. 
Провідний вищий навчальний заклад ДСНС України у порівнянні з рейтингом 2013 року набагато покращив свої показники  і в цьому році НУЦЗУ посів у загальному консолідованому рейтингу  вузів України 125  місце.
Цю ж, 125 позицію у консолідованому рейтингу вузів України-2014, отримала Національна академія внутрішніх справ. Наші західні колеги Львівського державного університету безпеки життєдіяльності   посіли у  консолідованому рейтингу  вишів 147-му позицію. У рейтингу  поза вищезазначеними вузами опинилися  Харківський національний університет внутрішніх справ (161 місце), Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (189), Академія пожежної безпеки Героїв Чорнобиля (202),  Львівський державний університет внутрішніх справ (222), Харківська державна академія фізичної культури (241).
В якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України, використані найбільш авторитетні серед експертів і засобів масової інформації рейтинги вузів: "Топ-200 Україна", "Scopus" та " Webometrics", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.
Рейтинги, що використовувалися при складанні консолідованого рейтингу вузів України:
«ТОП-200 Україна» - у рейтингу діяльність вищих навчальних закладів оцінюється за допомогою агрегованого показника (інтегрального індексу), який формується на підставі індикаторів прямого вимірювання (80%), експертної оцінки якості підготовки випускників ВНЗ представниками роботодавців та академічного співтовариства (15%), а також з використанням міжнародних наукометричних і веб-метричних даних (5%).
У рейтингу «ТОП-200 Україна» НУЦЗУ бере участь з 2007 року. За 7 років університет покращив свої показники з 198-ої до 161-ої позиції.
Рейтинг «Scopus» - результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками у наукових виданнях. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша - кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.
Міжнародний рейтинг Webometrics  - оцінює науково-дослідні досягнення вищого навчального закладу де ураховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вузу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів (іншими словами, змістовну та інформаційну активність сайту навчального закладу). Рейтинг Webometrics  публікується двічі на рік.
НУЦЗУ в рейтингу  «Webometrics» покращив свої показники з 157-ої  позиції у 2013 році до 89-ої – у 2014 році.
Консолідований рейтинг також містить 4 підрейтинга ТОП-10: "Кращі класичні університети України", "Кращі приватні вузи України", "Кращі київські вузи" і "Кращі ВНЗ регіонів України".
 
Подробиці щодо консолідованого рейтингу вузів України 2014 - на сайті http://osvita.ua/vnz/rating/25712/
Крім того, на сайті http://osvita.ua/vnz/rating/25758/ можна отримати наступну інформацію:
ТОП-10: Кращі класичні університети України; ТОП-10: Кращі приватні вузи України;
ТОП-10: Кращі київські вузи; ТОП-10: Кращі ВНЗ регіонів України.
 
 
Лариса Кошеварова за матеріалами порталу Osvita.ua 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10