https://www.high-endrolex.com/10 Психологи НУЦЗУ взяли участь у відеоконференції за участі Голови ДСНС України Сергія Бочковського | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.07.2014
НУЦЗУ

Психологи НУЦЗУ взяли участь у відеоконференції за участі Голови ДСНС України Сергія Бочковського

В Інтернет-зв’язку взяли участь працівники науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології і сектора психологічного забезпечення університету. Науковцям НУЦЗУ відеозв’язок забезпечили працівники ГУ ДСНС у Харківській області. 
Також, 27 червня 2014 року, у проведення відеоконференції ДСНС України за участі Голови ДСНС України Сергія Бочковського були задіяні психологи регіональних штабів територіальних підрозділів Служби, представники громадської організації «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» та громадської ініціативи «Восток-SOS».
Погляди науковців науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ на проблему допомоги вимушеним переселенцям із районів проведення АТО доповів начальник відділення впровадження психотренінгових технологій НДЛ ЕКП кандидат психологічних наук, капітан служби цивільного захисту Андрій  Побідаш.
Поділилася результатами наукових розробок та власним досвідом роботи з дітьми різних вікових груп, які волею долі опинилися в умовах надзвичайної ситуації природного, техногенного або соціально-політичного походження старший науковий співробітник НДЛ ЕКП кандидат психологічних наук, капітан служби цивільного захисту Яніна  Овсяннікова.
Підкреслюючи важливість діяльності служби психологічного забезпечення, Голова ДСНС України зауважив, що повсякденна робота психологів – це важлива складова державної політики у сфері цивільного захисту, яка дає змогу зменшити та нейтралізувати негативні психічні стани і реакції постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій.
Треба відзначити, що вже науковцями науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ опрацьоване питання науково-методичного забезпечення діяльності психологів ДСНС України щодо психологічної допомоги вимушеним переселенцям.
Від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей, станом на ранок 3 липня, силами Міжвідомчого координаційного штабу до інших регіонів України переміщено та розселено понад 30 тис. 775 громадян України. Серед відселених: дітей – 11 тис. 666, інвалідів та осіб похилого віку – 3 тис. 852. Найбільше громадян на даний момент розмістилося у Києві, Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях.
Водночас чимало громадян самостійно залишили постійне місце проживання і тимчасово перемістилися до своїх родичів чи знайомих в інших областях. Для отримання інформації з питань соціального забезпечення вони можуть звернутися до соціальних служб чи місцевих органів влади за місцем тимчасового проживання.
Нагадаємо, Урядом створено Міжвідомчий координаційний штаб з питань, пов‘язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.
В кожній області на базі територіальних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій створені регіональні штаби. Для організації допомоги в переміщенні з районів проведення АТО, поселенні та соціальному забезпеченню громадяни можуть звернутися до регіональних штабів.
Також громадяни можуть телефонувати на Урядову «гарячу лінію» за телефоном 0 800 507 309.
Крім того, для координації роботи волонтерські та громадські організації можуть телефонувати в оперативну групу Міжвідомчого координаційного штабу в ДСНС України за номером +38(044) 247-30-02.
 
 
 
 
 
Сектор  взаємодії із ЗМІ і роботи з громадськістю НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10