https://www.high-endrolex.com/10 Новини з навчального полігону НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.06.2014
НУЦЗУ

Новини з навчального полігону НУЦЗУ

Дуже цікавим та сповненим нових заходів видався минулий тиждень на навчальному полігоні!

20 червня було проведено комплексне заняття з РХБЗ.  На першому етапі відпрацьовували підйом особового складу за командою «Збір!», марш-перехід на 15 кілометрів та подолання задимленого району. Всі аварійно-рятувальні групи з поставленим завданням впорались у повному обсязі. Кращою виявилась група ПБ-13-212, яка подолала встановлений маршрут за час 1 год. 9 хв., друге місце посіла група ПБ-13-213 з результатом 1 год. 11 хв. та третє місце зайняла група ПБ-13-211 з результатом 1 год. 13 хв.

 

Другий етап передбачав проведення естафети, до якої входила перевірка практичних навичок щодо застосування засобів індивідуального захисту органів дихання та шкіри, приладів радіаційного та хімічної розвідки, перенос постраждалого за допомогою санітарних лямок та санітарних нош.

Далі під керівництвом старшого викладача кафедри підполковника служби ЦЗ Ігнатьєва О.М. була викладена методика щодо припинення дії полум’я шляхом переривання доступу кисню до місця горіння неконтрольованої людини та людини, схильної до самогубства.

Після цього із складу підрозділів було сформовано сім пошукових загонів, кожному з яких було призначено свій сектор лісового масиву, де слід було відшукати «постраждалих» та надати їм необхідну першу медичну допомогу. Керівництвом заняття оцінювались якість та правильність виконання завдань. Всі підрозділи успішно провели пошук, якісно надали першу медичну допомогу та швидко винесли «постраждалих» із зони забруднення на безпечну ділянку.

У неділю, 22-го червня, між командами факультетів було проведено змагання з легкоатлетичного кросу на дистанцію 5000 метрів. І місце посіла команда факультету пожежної безпеки з результатом 24 хв. 27 сек., ІІ місце -  команда факультету цивільного захисту з результатом 25 хв. 47 сек., ІІІ місце - команда факультету оперативно-рятувальних сил з результатом 26 хв. 03 сек.

Окрім цього, після обіду для особового складу було організовано святковий концерт артистами Чугуївського районного будинку культури. Всі курсанти отримали багато позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Також було проведено змагання між факультетами з волейболу, переможцем змагань стала команда факультету цивільного захисту, срібло виборола команда факультету пожежної безпеки, а бронзу -  команда факультету оперативно-рятувальних сил.

Загалом вихідні на навчальному полігоні пройшли весело та цікаво. 

Рада самоврядування курсів, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10