https://www.high-endrolex.com/10 Лави ДСНС України поповнили 1188 випускників Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.06.2014
НУЦЗУ

Лави ДСНС України поповнили 1188 випускників Національного університету цивільного захисту України

14 червня в Національному університеті цивільного захисту України відбувся випуск спеціалістів 2014 року. Цьогоріч зі стін славетного навчального закладу вийшли 1188 ерудованих, талановитих молодих фахівців, спеціалістів нової генерації, здатних успішно виконувати професійні завдання, у тому числі, з них 654 випускники підрозділу навчального закладу – Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. 415 «новоспечених» лейтенантів продовжать свою службову діяльність у підрозділах Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій.
На урочистостях у Харкові були присутніми директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації генерал-лейтенант служби цивільного захисту Григорій Борисович Марченко, представники керівництва Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, Головних управлінь та управлінь ДСНС в областях, представники громадськості та духовенства, депутати Харківської обласної ради, ветерани і батьки.
Вручав дипломи випускникам директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Григорій Марченко. Зокрема, він зазначив, що цей період у житті випускників – найвідповідальніший, і своєю професійною майстерністю майбутні рятувальники повинні активно сприяти зміцненню авторитету ДСНС. «Варто наголосити, - сказав Григорій Борисович, - що сьогодні у цьому строю знаходяться майбутні командири загонів, начальники територіальних управлінь та генерали. В житті кожного з вас, товариші лейтенанти, починається нова сторінка вашої служби. Чесність, порядність і високий професіоналізм – це ті найважливіші якості, що відрізняють працівника нашої Служби. Прикладом власного життя та самовідданої служби гідно продовжуйте славні традиції свого рідного навчального закладу, зміцнюйте авторитет ДСНС України, пам’ятайте, що ваше головне завдання – захищати людські життя і здоров’я, боронити від вогню матеріальні цінності, ставати на заваді стихії чи людській недбалості, які можуть призвести до виникнення надзвичайних ситуацій. Це важка, але почесна місія. Ми віримо у Ваші сили і з радістю приймаємо Вас до лав підрозділів ДСНС».
Проректор з персоналу університету полковник служби цивільного захисту Вадим Попов зачитав вітальну промову до випускників від Голови Державної Служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського: «Дорогі друзі, колеги, шановні випускники! Від імені колегії Державної служби України з надзвичайних ситуацій та мене особисто щиро вітаю науково-педагогічний склад, працівників та весь особовий склад вищих навчальних закладів цивільного захисту, а особливо випускників, із завершенням навчання. Від цього часу життєвий шлях кожного з вас набуде нового змісту, а отримані протягом навчання знання слугуватимуть надійним фундаментом для професійного становлення, міцним підґрунтям чесного і відповідального виконання службових обов’язків на благо нашої України. Високе звання рятувальника зобов’язує бути щомиті готовим прийти на допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій людям. Сумлінне виконання своїх обов'язків, чесність, порядність і законність мають стати найважливішою заповіддю кожного працівника служби цивільного захисту. Вірю у ваше славне майбутнє, де не буде місця байдужості до людського горя, де готовність до самопожертви окреслюватиме сенс усього життя. Бажаю всім вам міцного здоров'я, сімейного тепла і затишку, щасливої життєвої дороги і сил здолати будь-які надзвичайні ситуації!»
Із напутнім побажанням до молодих фахівців звернувся ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Він наголосив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми людьми, громадянами нашого суспільства, кваліфікованими фахівцями своєї справи, побажав успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту.
Цьогоріч уперше в історії університету 10 випускників отримали дипломи спеціалістів з напряму «Природоохоронні хімічні технології», а також спеціалістів та магістрів з напряму «Екологічна безпека».
До молодих спеціалістів університету із батьківським благословенням на добрі справи звернулися ветерани навчального закладу. Як і багато років тому, сивочолі ветерани в однострої з молодим поповненням ДСНС. Серед них – професор кафедри управління та організації діяльності у сфері цивільного захисту Микола Кулєшов. Він закликав випускників пам’ятати, що в рідному університеті був закладений фундамент їхніх знань, котрі знадобляться в подальшій трудовій діяльності. Як би не склалося у житті після закінчення вишу, зазначив Микола Миколайович, своїм вихованцям у навчальному закладі завжди раді, завжди готові надати практичну та методичну допомогу, слушну пораду.
Хвилюючим і незабутнім моментом урочистостей став ритуал прощання із прапором університету.
Немов останній дзвоник, символічно прогримів святковий салют. В очах уже молодих лейтенантів світилась радість і, водночас, сум. Сум за тими роками, що разом із товаришами ділили у казармах, і світла надія на те, що попереду – справжнє самостійне життя.
Вітали випускників наймолодші учасники свята – дітлахи з дошкільних навчальних закладів. а «новоспечені» лейтенанти виконали танцювальні «па» у ритмі танго під однойменною назвою «Танго пожежних». Традиційно завершилася церемонія проходженням урочистим маршем особового складу університету. Вкотре, чеканячи крок, випускники підкинули вгору дрібні гроші – до зустрічі!
Хочеться побажати всім випускникам – успіхів на професійній ниві, зміцнювати авторитет ДСНС, примножувати добрі традиції рідного навчального закладу, гідно нести почесне звання Випускника!

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10