https://www.high-endrolex.com/10 Наразі першокурсники проходять школу мужності на навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.05.2014
НУЦЗУ

Наразі першокурсники проходять школу мужності на навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ

Наразі 188 першокурсників Національного університету цивільного захисту України на навчально-тренувальному полігоні, що в урочищі Фігурівка, проходять справжню школу життя для майбутніх рятувальників.
Протягом шести тижнів вони навчатимуться долати фізичні й моральні труднощі, а саме: легкоатлетичні кроси, навчальні переходи, чергування у навчальній пожежно-рятувальній частині, відпрацювання навичок рятування людей на воді, гасіння пожеж, ліквідації наслідків будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру.
Так, 21 травня на першокурсників чекало нове випробування. За легендою, у ближньому селищі Малинівка сталася надзвичайна ситуація. Тож, майбутні рятувальники, яким було поставлене оперативне завдання, о 4.35 за сигналом «Збір» після шикування на плацу навчально-тренувального полігону висунулись до місця пригоди. Аби ліквідувати імітовану надзвичайну ситуацію, першокурсникам довелось подолати 8 кілометрів у спорядженні, з них 2 кілометри – у протигазах.
Як зазначив начальник табірного збору, проректор по службі університету полковник служби цивільного захисту Олег Семків, з поставленою задачею всі курсанти впорались на «відмінно». Завдяки добрій фізичній формі, злагодженому та чіткому виконанню дій при пересуванні пішим маршем, а також підтримці один одного, говорить полковник Семків, майбутні рятувальники довели, що разом із своїми командирами вони у змозі долати будь-які труднощі та справлятись із поставленими задачами. Саме в таких умовах, підкреслив начальник табірного збору, розкривається справжня товариська підтримка, формується курсантське братство.


Рада самоврядування факультету оперативно-рятувальних сил, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10