https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ пройшло відкриття табірного збору для першокурсників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.05.2014
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ пройшло відкриття табірного збору для першокурсників

17 травня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України, що в урочищі Фігурівка, відбулося відкриття табірного збору для першокурсників навчального закладу.
На заході були присутніми керівництво та науково-педагогічні працівники університету, ветерани та батьки першокурсників.
Наразі 188 першокурсників навчального закладу на навчально-тренувальному полігоні проходять справжню школу життя для майбутніх рятувальників: 72 курсанти факультету пожежної безпеки, 69 - факультету оперативно-рятувальних сил та 47 факультету цивільного захисту.
На відкритті табірних зборів за участі першокурсників відбулася комбінована професійно-спортивна естафета з елементами фізичної підготовки та фрагментами занять з навчальних дисциплін. Вона включила біг пересічною місцевістю, подолання водної перешкоди, рятування потерпілого на воді, підйом переворотом на перекладині, вправи з гирьового спорту, розмінування та знешкодження знайдених боєприпасів, аварійно-рятувальні роботи та евакуацію постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій, пожежний розрахунок з триколінною драбиною, надягання загальновійськового захисного комплекту, самогасіння, надання першої медичної допомоги в умовах небезпечної зони. Потім пройшла пожежна естафета, що включила подолання 100-метрової смуги перешкод, саморятування з 4-го поверху учбової башти, гасіння умовної пожежі.
Традиційно відбувся спортивний захід з перетягування канату між першокурсниками та їх командирами. Перемога була за молодими та сильними курсантами.
Для першокурсників та їх батьків у центрі дозвілля навчально-тренувального полігону силами клубу університету було проведено яскраву і захоплюючу концертну програму.
На сьогодні у таборі створено всі умови для комфортного навчання та дозвілля. На першокурсників чекають випробування не тільки фізичні: легкоатлетичні кроси, навчальні переходи, чергування у навчальній пожежно-рятувальній частині, відпрацювання навичок рятування людей на воді, гасіння пожеж, ліквідації наслідків будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру, а й моральні. За словами начальника табірного збору, проректора по службі університету полковника служби цивільного захисту Олега Семківа, саме в таких умовах розкривається справжня товариська підтримка, формується курсантське братство.
Нагадаємо, що школу мужності та витривалості вдалині від рідної домівки першокурсники університету проходитимуть з 12 травня до 25 червня.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова, відео - Дар'ї Ахмадуліної

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10