https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні рятувальники опікуються безпекою маленьких харків’ян | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.05.2014
НУЦЗУ

Майбутні рятувальники опікуються безпекою маленьких харків’ян

14 травня у дошкільному навчальному закладі № 28 у рамках Дня цивільного захисту фахівці Національного університету цивільного захисту України провели заняття з безпеки життєдіяльності. У рамках соціальної акції «Абетка рятувальників» вихователі дошкільного навчального закладу Московського міста Харкова, дітлахи та їх батьки вчились правильно поводити себе у складних надзвичайних ситуаціях. Так, курсанти 3-го курсу факультету пожежної безпеки навчального закладу Олександр Руснак, Максим Шахов та Вадим Власов організували та провели евакуацію дітей з імітованої небезпечної зони – будівлі з дитячого садка. Вони продемонстрували дітлахам індивідуальні засоби захисту органів дихання та правила користування вогнегасником. Майбутні рятувальники також провели додатковий тренінг з правил користування вогнегасником для вихователів дитячого садка та нагадали про основні питання пожежної безпеки. На заході були присутніми представники організації Червоного Хреста, які продемонстрували дитячій аудиторії дії при виявленні «постраждалих» у завалах, а рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 9 м. Харкова евакуювали дитину через вікно першого поверху.
«У нас такий серйозний захід, - говорить завідувач дитсадка Яна Адонкіна, - проводиться уперше. Звичайно, коли розповідають про надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків вихователі – це одне. А коли доводять це на практиці спеціалісти – зовсім інше. Один раз побачене надовго залишиться у пам’яті наших малюків. А особливо – пожежне авто та вогнегасники».
Такі заходи, що проводить Національний університет цивільного захисту України, є постійними і проводяться упродовж року.


Олександр Руснак, голова ради самоврядування НУЦЗУ, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Олександра Руснака.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10