https://www.high-endrolex.com/10 Напередодні Дня науки вихованці кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки документально – на рівні патентів - підтверджують свій науковий хист | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.05.2014
НУЦЗУ

Напередодні Дня науки вихованці кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки документально – на рівні патентів - підтверджують свій науковий хист

Уперше в рамках діяльності наукового товариства курсантів та студентів кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України студентка 4-го курсу Аліна Карлюк отримала патент на корисну модель «Спосіб ідентифікації водного розчину».
 Під керівництвом завідувача кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки, доктора хімічних наук, професора Олександра Васюкова Аліна Карлюк розпочала свою наукову діяльність на другом курсі навчання. Результати досліджень систематично доповідались на наукових конференціях різного рівня і, нарешті, оформились у вигляді патенту на корисну модель. Дослідницькі практичні напрацювання студентки-еколога Аліни Карлюк (група Ек-10-546) знайшли втілення в новому способі ідентифікації природних вод та водних розчинів, який дозволяє отримати інформацію щодо автентичності зазначених розчинів.

 Важливим фактом є й те, що у межах існуючого між Національним університетом цивільного захисту України та санаторієм «Березівські мінеральні води» господарського договору № 48/0000010 від 03.02.2014 р. «Екологічна оцінка мінерального складу питних вод курорту Березівські мінеральні води», відповідно до наказу НУЗУ України № 40 від 24.02.2014 р., Аліну Карлюк, як члена наукового товариства курсантів та студентів НУЦЗУ, залучено до виконання окремих робіт, зокрема відбору проб мінеральних вод та визначення їх електропровідності.

 Послідовне накопичення та обробка експериментальних даних, зацікавленість, прищеплена керівництвом кафедри, а також наполеглива праця в подальшому стають підставою для подачі заявок на наступні патенти.

 Олександр Васюков,

Валентина Любойченко,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10