https://www.high-endrolex.com/10 Вихованці інституту доторкнулися до історії українських традицій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.05.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Вихованці інституту доторкнулися до історії українських традицій

7 травня в інституті для студентів 13 групи та курсантів 17 навчального взводу було проведено практичне заняття з етнопсихології на тему: «Етнічні символи українського народу». Всі присутні були одягнуті в традиційні українські вишиванки, якими славиться наша культура, а заняття розпочалося з виконання Державного гімну України.
Курсанти та студенти представляли свої презентації, які розкривали чимало українських традицій, таких як: «Весільні обряди», «Символіка рушника», «Українська солов’їна мова». Найцікавішою подією заняття було інсценування обряду сватання за стародавнім обрядом Тернопільської області. Для цього студенти власноруч спекли весільний коровай і зварили вареники.
Кожен із учасників семінарського заняття мав змогу оцінити глибокий гуманістичний зміст української культури, її значення для творчого самоусвідомлення багатьох поколінь українського народу в національному саморозвитку та світовій цивілізації.

 





Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10