https://www.high-endrolex.com/10 В інституті пройшли заходи до 28-ї річниці Чорнобильської катастрофи | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.04.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

В інституті пройшли заходи до 28-ї річниці Чорнобильської катастрофи

26 квітня 1986 року – день, коли на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа планетарного масштабу.
Людство вперше у мирний час зіткнулось з таким жахливим явищем, як радіація. Тож у грудні 2003 року Генеральна асамблея ООН прийняла рішення Ради глав держав СНД щодо проголошення 26 квітня Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.
Щороку 26 квітня – чергову річницю з дня аварії на ЧАЕС – в усіх великих і маленьких населених пунктах України відзначають проведенням громадських заходів та вшануванням Героїв Чорнобиля.
У Черкасах вони традиційно розпочинаються на території ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля. Вранці 25 квітня настоятель православного храму на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина» протоієрей В’ячеслав провів панахиду за загиблими внаслідок аварії на ЧАЕС.
Після завершення панахиди відбувся мітинг-реквієм біля монументу Героям Чорнобиля. Участь у мітингу, окрім особового складу навчального закладу і керівництва, також взяли Голова Черкаської обласної ради Валентина Михайлівна Коваленко, заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Віталій Володимирович Коваль, Начальник Управління ДСНС України у Черкаській області генерал майор служби цивільного захисту Віктор Михайлович Гвоздь, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, ветерани та жителі міста.
Розпочали мітинг покладанням квітів до монументу та вшануванням світлої пам’яті Героїв Чорнобиля, випускників навчального закладу, лейтенантів внутрішньої служби, Героїв Радянського Союзу Віктора Кібенка та Володимира Правика, а також Героїв України Миколи Ващука, Василя Ігнатенка, Володимира Тишури, Миколи Титенка та усіх померлих вогнеборців-чорнобильців.
Зі вступним словом до присутніх звернувся т.в.о. проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко, зазначивши: «Ми недаремно зібралися на цьому святому для нас місці – біля монументу Героям Чорнобиля, на якому викарбувані прізвища трьохсот п’ятдесяти трьох випускників навчального закладу, які в умовах смертельної небезпеки, не задумуючись, стали на захист своєї Вітчизни. Вони врятували не тільки Україну, але й усю Європу від загрози жахливого ядерного лиха. Їхній подвиг назавжди слугуватиме прикладом для кожного з нас, буде взірцем самовідданого виконання службового обов’язку».
Після мітингу очільник навчального закладу разом з особовим складом взяли участь у міських заходах до 28-ї річниці Чорнобильської катастрофи.
 

 

 

 

 


Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10