https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ відбулися урочистості з нагоди Дня пожежної охорони | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.04.2014
НУЦЗУ

В НУЦЗУ відбулися урочистості з нагоди Дня пожежної охорони

17 квітня в Національному університеті цивільного захисту України пройшли заходи з нагоди Дня пожежної охорони.
Урочисті збори, на яких були присутніми ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції, шановані ветерани пожежної охорони, представники громадськості та гості, відкрив ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Зокрема, він зазначив: «Пожежна охорона має давню та багаторічну історію свого становлення і розвитку. А відзначення професійного свята – є важливим фактором для збереження національних історико-культурних традицій та виховання на цих традиціях нових поколінь цієї мужньої професії, які готові йти на самопожертву заради забезпечення безпеки людини і національного надбання держави. Велика вдячність, низький уклін та довічна повага усім ветеранам та членам їх сімей. Запровадження цього свята є державним визнанням неоціненного Вашого внеску у розвитку пожежної служби, захисту життя і здоров’я людей, збереження національного надбання держави. Міцного здоров’я, щастя і благополуччя, а вдячність за врятовані життя нехай стане невичерпним джерелом сил для підвищення професійних досягнень, служіння Державі і народу України».
Ветерани та гості ознайомились з навчально-матеріальною базою та музеєм університету, відвідали книжкову тематичну виставку нових літературних творів у бібліотеках навчального закладу, присвячену героїзму й мужності працівників пожежної охорони.
У клубі НУЦЗУ відбулася святкова концертна програма, що розпочалася врученням нагород шанованим ветеранам. Так, за багаторічну бездоганну службу, особистий внесок у справу підготовки кадрів для підрозділів пожежної охорони, активну участь у патріотичному вихованні молоді та з нагоди Дня пожежної охорони Грамотою Держслужби України з надзвичайних ситуацій нагороджено Анатолія Коссе, Подякою ДСНС України – Володимира Баркалова. Медаль «За доблесть и отвагу» Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України отримав Олексій Середа, медаль асоціації «Долг выполнен с честью» - Віктор Бойко, а орден «Честь і слава» Всеукраїнської асоціації – Борис Козлов.
Численні нагороди та заохочення від Харківського міського голови, адміністрації Київського району Харківської міськради, Національного університету цивільного захисту України, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України отримали науково-педагогічні працівники та ветерани навчального закладу.
Творчі колективи навчального закладу підготували та провели яскраве свято, подарувавши сивочолим чоловікам незабутні враження. Так, вразила глядачів пісня «Рыцари огня» - композиція відомого артиста Юрія Богатикова у виконанні духового оркестру і вокального ансамблю «Аніма». Захоплюючою стала літературно-музична композиція на вірші випускника Харківського пожежно-технічного училища 1954 року Якова Соломки у виконанні театральної студії «Ліцедій». На честь дня чудотворної ікони Пресвятої Богородиці – покровительки усіх пожежних вокальний ансамбль «Аніма» та танцювальний колектив «Флейм» представили композицію «Неопалима Купина». Родзинкою концертної програми стали наймолодші учасники свята – дітлахи танцювального колективу «Родзиночка», які представили весняну композицію.
Відтепер щороку 17 квітня в Україні відзначатиметься День пожежної охорони. Відповідний Указ про це підписав Президент України. Історія розвитку Національного університету цивільного захисту України тісно пов’язана з розвитком та становленням пожежної охорони, а ветерани навчального закладу були безпосередніми учасниками її створення і зробили значний внесок у забезпечення пожежної безпеки об’єктів народного господарства нашої держави. Тож, зі святом, дорогі ветерани! Міцного здоров’я, благополуччя і родинного затишку!


 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10