https://www.high-endrolex.com/10 Слухачі магістратури НУЦЗУ опікуються безпекою харківських школярів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.04.2014
НУЦЗУ

Слухачі магістратури НУЦЗУ опікуються безпекою харківських школярів

15 квітня слухачі магістратури управління Національного університету цивільного захисту України взяли участь у проведенні Дня цивільного захисту в загальноосвітній середній школі №67 м. Харкова. У рамках заходу пройшла низка занять, спрямованих насамперед на роз’яснення правил поведінки у різних надзвичайних ситуаціях, пов’язаних з небезпекою для життя. Профілактичною роботою було охоплено майже 200 учнів школи.
Слухачі магістратури під час відкритих уроків наводили приклади найпоширеніших надзвичайних ситуацій, розповідали про правила поведінки у разі їх виникнення, а також провели профорієнтаційну роботу серед учнів старших класів. Діти познайомились з роботою спеціального обладнання, мали нагоду приміряти одяг рятувальників, що застосовується при ліквідації наслідків надзвичайних подій. Особлива увага приділялась навчанню дітей використовувати протигази та вогнегасники. Для кращого засвоєння матеріалу та перевірки знань учнів школи після завершення уроків увімкнули навчальну тривогу нібито через виникнення «уявного» замінування в школі. Було організовано евакуацію всіх дітей на подвір’я.
На думку слухачів магістратури, школярі не тільки повинні мати чітке уявлення про причини нещасних випадків і заходів щодо їх запобігання, але й за необхідності зуміти надати першу допомогу собі й оточуючим.

 

Валерія Лютенко, слухач магістратури управління НУЦЗУ, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Івана Мелеховця.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10